&

SDDL - DVG

Sterker DVG laat punten bij SDDL.

SDDL was vooraf favoriet met twee overwinningen en twee gelijkspelen, terwijl de liempdenaren nog puntloos zijn. Uiteindelijk bleven de punten ook in Demen (gemeente Oss), maar DVG had meer uit deze wedstrijd kunnen halen. De gasten waren zeker niet minder en gedurende lange periodes zelfs beter dan de thuisclub. Aan echte kansen ontbrak het echter te veel.
De wedstrijd startte niet in het voordeel van DVG. Al in de 7e  minuut liet de scheidsrechter een duidelijke buitenspelpositie van SDDL doorgaan en Ties Klievink liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan: 1-0.
DVG had even tijd nodig om van deze tegenslag te bekomen, maar trok daarna het spel naar zich toe.  Een duidelijk overwicht ontstond, maar bij de 16-meter haperde het helaas. Daardoor was er wel dreiging van DVG door voorzetten, corners en afstandsschoten, maar geen grote kansen. Martijn Caarls, Wilco Voets, Bas van Houtum, en Bart de Windt doken op in het strafschopgebied, maar het echte grote gevaar bleef uit. De ruststand van 1-0 was wat tegen de verhoudingen in. De bezoekers uit Liempde hadden goede hoop dit in het tweede deel nog recht te kunnen zetten.  De tweede helft gaf echter eenzelfde spelbeeld. DVG was de meerdere op het veld, maar het gevaar kwam grotendeels af van SDDL dat sterk leunt op de drie broers Klievink.  Toch telde DVG twee grote kansen in, die een beter resultaat op hadden kunnen leveren.  In de 60e speelde Bas van Houtum de vrij staande Rik van Ruremonde aan. De bal butste echter wat op, waardoor Rik in zeer kansrijke positie de bal net over de lat plaatste. Als het tegenzit, zoals deze competitie zich tot nu toch voor DVG ontplooit,  dan valt de bal ook net de verkeerde kant uit. In de 78e minuut kwam Sander van Eeuwijk bij een hoge voorzet net te laat zijn doel uit en met een gelukje kon Bjorn Rikken, zonder dat hij de bal goed raakte, toch met het hoofd de 2-0 aantekenen.
DVG bleef vechten voor een beter resultaat. Dat kwam er bijna in de 82e  minuut bij de tweede grote mogelijkheid toen Sander van de Ven zijn schot zag afketsen tegen de paal en de rebound van Martijn Caarls op de doellijn werd gered.
Daarmee was het grootste wapenfeit van de tweede helft voorbij en moest DVG wederom zonder punten huiswaarts Liempde  keren.
Man van de wedstrijd was Wilco Voets.
Volgende week speelt DVG thuis tegen de nummer 2 Cito.

DVG 2 speelde uit tegen BAVOS dat nog alle wedstrijden had gewonnen. De ruststand was 0-0, maar na 90 minuten stond er een kleine zege voor BAVOS op het scorebord 1-0. DVG speelde niet slecht, maar BAVOS toonde zich terecht de koploper.
Man van de wedstrijd bij DVG 2 was Mark van de Broek.

Dames DVG spelde uit tegen WEC.  Een grote nederlaag 8-1, maar die was bijna volledig te wijten aan het feit dat bij WEC een speelster meedeed die in het verleden bij Eindhoven speelde.  Ondanks de grote uitslag was er volop strijd van DVG dames. Milou Welvaarts was vrouw van de wedstrijd.

Auteur : Rien Schalkx