&

DVG 1 - Schadewijk 1

Spannende remise DVG tegen FC Schadewijk.

Zondag 8 december op een koud sportpark de Roode Bleek in Liempde bewezen twee ploegen dat een doelpuntloos gelijkspel zeker niet saai hoeft te zijn. In de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft was dit feitelijk een vervroegd degradatieduel. Bij winst zou DVG volledig aansluiting krijgen bij de onderste regionen en FC Schadewijk zou bij winst wel eens definitief afstand kunnen nemen van de Liempdenaren. Daarmee zijn de verhoudingen ook meteen geschetst. DVG speelde vol op de aanval en Schadewijk speelde slim en gevaarlijk op de counter.  Het veldoverwicht van DVG leverde vele mooie  en soms grote kansen op, maar tegelijkertijd was waakzaamheid nodig, diende DVG op haar hoede te zijn  en kropen de Liempdenaren een enkele maal door het oog van de naald bij uitvallen van Schadewijk.
Symbolisch voor de wedstrijd waren de laatste vijf minuten.  Tot tweemaal toe ging Bart de Windt via een goede loopactie alleen op doelman Kevin Maassen van de bezoekers af, maar even zoveel was het de doelman die de wedstrijd in zijn voordeel besliste. Daarmee was Schadewijk de morele winnaar omdat zij DVG nog steeds achter zich laat op de ranglijst. DVG kan zich optrekken dat wederom niet verloren werd en dat geeft weer vertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen middenmoter VOW.

Het eerste half uur van de wedstrijd verliep redelijk gelijkwaardig en was geen oogstrelende vertoning.  Met name het degelijk spel van Rik van Ruremonde op het middenveld en Piet van de Velden en Mark van de Broek in de achterhoede vielen in het eerste deel van de wedstrijd op. Het laatste kwartier voor de rust ontbrandde de strijd volledig. Dat leverde DVG via Bas van Houtum twee goede kansen op, maar in de 41e minuut had Wilco Voets de 1-0 kunnen zelfs moeten maken. Aangespeeld door Bas van Houtum had hij de hoek voor het uitzoeken, maar zijn schot ging net naast. DVG had vervolgens geluk dat in de tegenaanval Wesley Groenendijk bij een open scoringskans zijn schot zag afdwalen.  En bij een laatste poging van Schadewijk voor rust bleef de sterk keepende doelman Ronald Martens erg rustig   en maakt  hij een schot van wederom Groenendijk onschadelijk.

In de levendige tweede helft deden zich gevaarlijke situaties bij beide doelen voor.  De kansen voor DVG waren talrijker, maar geen moment konden de aanvallers van Schadewijk uit het oog worden verloren.    Tarn van de wiel, Bas van Houtum en de ingevallen Twan van de Broek, vorige week nog tweemaal succesvol, kregen de gelegenheid om DVG op voorsprong te brengen, maar de nul bleef op het scorebord prijken. Jordi van Orsouw kreeg namens Schadewijk nog een uitgelezen kans, maar ook zijn inzet leverde geen resultaat op. Het laatste woord had dus bij Bart de Windt kunnen liggen, maar die slaagde bij zijn twee doelpogingen helaas niet.

Op de ranglijst kruipt DVG met dit gelijkspel een puntje dichter bij Ollandia, die haar wedstrijd afgelast zag. Schadewijk hield DVG op 4 punten achterstand en dat betekent dat DVG in de laatste uitwedstrijd voor de winterstop weer vol aan de bak moet tegen VOW uit Zijtaard.

DVG2 speelde thuis tegen middenmotor Helmondia. De nummer twee hield tot de laatste minuten de spanning erin en wisten met 4-3 wederom drie punten aan hun indrukwekkend totaal toe te voegen. Dit was alweer de achtste overwinning op elf  wedstrijden. In deze spannende en in de tweede helft ook sterk spelend DVG scoorden Roel driemaal en Joep eenmaal. Man of the match was Roel van de Sande.

Dames DVG speelden uit tegen Rhode, die twee plaatsen boven DVG op de ranglijst bivakkeert. Tot veler verrassingen had DVG geen kind aan de thuisploeg en werd een monsterscore van 1-6 bereikt. Tweemaal Milou, tweemaal Tessa, en 1 eenmaal door Britt en Odette. De goede inbreng van de jeugdspeelsters Anne van de langenberg en Romy van Oorschot was opmerkelijk.  Vrouw van de wedstrijd was Odette Saris.

Auteur : Rien Schalkx