&

DVG 1 - Ollandia 1

DVG verliest kansloos van Ollandia

Een grote supportersschare rekende op een spannende streekderby tussen DVG en Ollandia, maar geen moment werd de derby een boeiend schouwspel.  Dit tot grote teleurstelling van de supporters die al weer enkele jaren uitkeken  naar de “Dommel-derby”. Binnen een kwartier hadden de tweelingbroers Robert en Stefan Erven  DVG al op een 0-2 achterstand gezet en DVG  had te weinig bezieling en vertrouwen om die kloof nog te overbruggen. De goals van Ollandia blonken niet uit  van schoonheid, maar waren eerder een afstraffing van niet doortastend optreden.  In de 8e  minuut was het Stefan Erven die vrijgelaten in “de zestien” een simpel  voorzetje intikte en in de 14e minuut was het Robert Erven die kinderlijk eenvoudig 0-2 liet aantekenen.   Bij een zege had DVG aansluiting gekregen bij Ollandia en NLC’03, maar geen moment kreeg het publiek de indruk dat de Liempdenaren geloofden in hun kansen. In de eerste helft bleef het bij één vloeiende aanval, die Rik van Ruremonde net naast schoot.

Na rust was Ollandia dicht bij een uitbouw van de voorsprong, maar  Rene Raaijmakers raakte de lat.  Omdat Ollandia de teugels duidelijk liet vieren had DVG terug kunnen komen in de wedstrijd, maar er was ook in de tweede helft te weinig strijdlust, waardoor DVG nauwelijks gevaar kon stichten in het strafschopgebied van Ollandia. Het was in de 88e uiteindelijk Jan Wouters die met een lucky goal de eindstand op 0-3 bepaalde.

Volgende week speelt DVG uit tegen NLC’03, de nummer voorlaatst op de ranglijst, maar inmiddels wel met 4 punten voorsprong. Deze wedstrijd mag niet verloren worden om niet uitzichtloos op de laatste plaats te blijven.

DVG 2 speelde thuis tegen  Schijndel, die net boven DVG op de ranglijst staat. Schijndel kwam al vroeg in de wedstrijd met 10 man te staan, maar maakte toch de 0-1. Daarna trok DVG 2 het spel naar zich toe en bij rust was het al 3-2, waarna de eindstand werd bepaald op 4-2.    Man of the match Noud Peijnenburg scoorde drie maal en A1 speler Twan van de Broek nam nummer vier voor zijn rekening.

Dames DVG speelde uit tegen Handel en de Liempde vfropuwen slaagden erin om de drie punten mee naar huis te brengen. In de eerste helft zag dat e niet naar uit met een ruststand van 3-1, DVG doelpunt van Tessa Schellekens,  maar in de tweed 45 minuten was het een en al DVG wat de klok sloeg.   Milou Welvaarts scoorde in de tweede helft een hattrick, waarvan de eerste uit een penalty.  Milou kroonde zich daarmee ook tot vrouw van de wedstrijd.