&

DVG 1 - Mariahout 1

Rode lantaarn voor DVG na nederlaag tegen Mariahout

DVG sloot de vierde competitieronde af met een thuisnederlaag tegen Mariahout en is daardoor hekkensluiter geworden. Vorig jaar kon DVG zich gemakkelijk in de subtop handhaven, maar aan het begin van dit nieuwe seizoen wil het even niet lukken. Vier nederlagen op rij, terwijl de andere teams langzaam maar zeker wel punten bij elkaar sprokkelen, betekent dat DVG met nul punten alleen onder aan staat.

DVG begon de wedstrijd gemotiveerd en het eerste kwartier had DVG een licht overwicht met enkele kansjes.  Bas van Houtum, Bart de Windt en Wilco Voets konden echter het doel niet vinden. De eerste goal van Mariahout kwam na 20e minuten toch wel uit de lucht vallen. Mariahout was niet veel sterker dan DVG, echter de eerste kans leverde wel een doelpunt op 0-1 door Geert van Doorn. Meteen daarna deed zich een scrimmage voor bij het Liempdse doel, waarbij doelman Sander van Eeuwijk op of achter de lijn kon redden. Mariahout juichte, maar aangezien alleen bij Utrecht nog een hawkeye goedgekeurd is door de KNVB kreeg DVG de voorkeur van de twijfel.  In de 29e minuut maakte Luuk Leenders 0-2. Bas van Houtum leek nog voor rust de aansluiting te maken, maar zijn doelpoging eindigde op de paal.  Ook aanvoerder Martijn Caarls lukte het met zijn schot niet om de stand voor de rust nog een beter aanzien te geven.

Het spel golfde in de tweede helft op en neer zonder dat het geloof bij DVG in zich zelf er vanaf straalde. De wedstrijd verliep sportief maar toch was het vooral de scheidsrechter die de hoofdrol voor zich opeiste. Hij strooide met gele kaarten, ook een elftal vol, waarbij met name Mariahout de kaarten ontving. Bij al die kaarten groeide het onbegrip over het optreden van de scheidsman. Een fraaie redding van Sander van Eeuwijk hield DVG nog op de been, maar met een snoeiharde kopbal maakte  Joost de Beer in de 80e minuut 0-3.

DVG vocht nog voor een beter resultaat en Wilco Voets maakte uit een vrije trap in de 85e minuut 1-3.  Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.
Man van de wedstrijd aan DVG zijde was Sander van de Ven.
Volgende week speelt DVG een uitwedstrijd in de klei tegen SDDL uit Demen.

DVG2 moest eveneens in een thuiswedstrijd tegen Mariahout de degens kruisen. De wedstrijd eindigde zoals, die begon: 0-0. Met dit resultaat handhaaft DVG 2 zich in de top. Man van de wedstrijd  was doelman Ronald Martens.

Auteur : Rien Schalkx