&

DVG 1 - Cito 1

DVG speelt gelijk tegen subtopper Cito

Het eerste punt is binnen voor DVG en op basis van het vertoonde spel er zullen er meer gaan volgen.  Na het verdienstelijk spel tegen SDDL, dat nog met een kleine nederlaag werd afgesloten, volgde de thuiswedstrijd tegen de nummer vier van de ranglijst Cito uit Oss.  DVG had de drie punten bijna in de knip toen scheidsrechter Munster in de slotfase anders besliste en een buitenspel doelpunt van Cito goedkeurde.  Over 90 minuten was een gelijkspel verdiend, maar met de derby tegen Ollandia in het verschiet zou het mooi zijn geweest als DVG had kunnen zegevieren.

DVG opende sterk met in de 4e minuut een bal op de lat door Wilco Voets.  Daarna nam Cito het heft in handen zonder tot goed spel te komen.  Met doelpogingen van Rob Konings en Marijn Huijbers kwam Cito dicht bij een voorsprong maar in beide gevallen kon doelman Sander Van Eeuwijk voor DVG het doel schoon houden.  De Liempdenaren konden goed leven met de blanco ruststand en het zicht op het eerste punt in deze competitie. Dat veranderde na rust toen Nicky van Rossum vrijstaand bij de 2e paal een vrije trap kon afronden: 0-1. Anders dan in voorgaande wedstrijden verloor DVG niet de moed en bleef vechten voor een beter resultaat. De Liempdenaren verhoogden de  druk op het doel van Cito onder de voortdurende  aanvoering van Martijn Caarls.  De aanvoerder  ging met veel vechtlust voor in  de strijd en gaf daarmee het goede voorbeeld.  De druk van DVG zijde leidde tot toenemende  slordigheden in de verdediging van Cito en in de 79e minuut leidde dat tot een blunder. Bas van Houtum kon de slechte terugspeelbal onderscheppen en bleef koel bij de afronding: 1-1.

De laatste 10 minuten sloeg de vlam in de pan en gebeurde er van alles op het veld. Tarn van de Wiel raakte met een afstandsschot in de 84e minuut de lat en Cito maakte fouten en overtredingen steeds dichter  bij het eigen doel.  In de 87e minuut leidde dat tot een vrije trap net buiten het strafschopgebied die Wilco Voets panklaar op het hoofd van wederom Bas van Houtum legde: 2-1.  Deze voorsprong was een luxe die DVG in deze competitie  nog nauwelijks gekend had. Cito nam geen genoegen met een dreigende nederlaag en gooide alle krachten in de strijd. Eerst kon  Sander van Eeuwijk bij een scrimmage bij de paal nog reddend optreden.  Hij was echter  kansloos toen  Bas van Rooij al in blessuretijd vanuit buitenspelpositie van de scheids toch mocht scoren 2-2.  Een goed teken was dat door deze tegenvaller het geloof bij DVG niet was geknakt.  Er volgden nog enkele hectische momenten i n het strafschopgebied van de gasten.  Invaller Martijn Schoenmakers kopte net naast en op een inzet van Rik van Ruremonde maakte een verdediger van Cito per ongeluk hands, maar de scheidsrechter wilde in de slotminuut niet meer aan een penalty.
Met 2-2 konden beide partijen na afloop vrede hebben.

DVG speelt zondag  27 oktober  thuis tegen Ollandia. Een echte streekderby, die enkele jaren geleden spannende wedstrijden opleverde.  Het lijkt erop dat de Liempdenaren net op tijd een stukje vorm en strijdlust hebben teruggevonden om er komende zondag op sportpark de roode Bleek in Liempde een spannende pot van te maken.  DVG kan bij winst aansluiten bij Ollandia. Er staat dus veel op het spel.