&

DVG 1 - Boskant 1

DVG komt tegen Boskant nog net wat tekort.

Uit de thuiswedstrijd tegen de nummer twee Boskant bleek dat DVG elke week vorderingen maakt en dat een kwestie van tijd is dat de eerste zege van dit seizoen wordt binnengehaald.  Volgende week heeft DVG weer een thuiswedstrijd tegen SCMH uit Maria-Heide.
DVG wordt met de week sterker. Grote tegenslag na een sterke openingsfase werd gemakkelijk overwonnen. Doelman Sander van Eeuwijk verstapte zich al in het begin van de wedstrijd en moest zich laten vervangen door Ronald Martens, die een goede wedstrijd keepte.  Martijn Caarls stichtte het eerste gevaar met een kopbal, maar de ervaren  doelman Erwin Brouwers van de gasten redde bekwaam.  DVG had de verdediging  met Piet van de Velden en Sander van de Ven in het centrum en Mark van de Broek goed staan.  Het publiek veerde na 35 minuten op bij een vrije trap van Peter Versantvoort. Zijn knal van 25 meter afstand  ketste echter via binnenkant paal uit de goal en Boskant ontsnapte daardoor aan een achterstand.   Een beetje geluk ontbreekt nog steeds bij DVG. Beide  elftallen leverden volop strijd en waren aan elkaar gewaagd. De wedstrijd ging de rust in met een 0-0 stand, maar had in de eerste helft zeker wat goals verdiend, waardoor het aantrekkelijke schouwspel  beloond zou zijn geworden.
DVG ging na rust onverdroten verder en rook haar kansen.  Peter Versantvoort was wederom dicht bij de voorsprong en ook Bart de Windt, Tarn van de Wiel  kwamen dicht bij doelman Brouwers. Roel van de Sande deze wedstrijd gestart in de basis kwam nog een keer gevaarlijk door, maar ook hij kon niet scoren.  Nochtans bleef de 0-0 op het scorebord prijken. De laatste 20 minuten kwam Boskant sterker opzetten. Roy van der Linden, nu reserve maar normaliter basisspeler, werd ingezet en dat bleek een gouden wissel te zijn.  In de 80e minuut maakte  hij met een geplaatste schuiver in de uiterste hoek 0-1.  Nadat DVG-er Peter Versantvoort  in de minuut daarna de mogelijkheid liet liggen om de gelijkmaker  aan te tekenen, sloeg Boskant definitief toe. Een snelle aanval over links via wederom Roy van der Linden  werd in de 84e minuut netjes binnengetikt  door Maikel Merks.
Net voor het fluitsignaal had Bart de Windt na een mooie aanval van DVG op een voorzet van Wilco Voets nog de aansluitingstreffer kunnen maken, maar ook hier ontbrak een beetje geluk bij de afwerking.  Toen de sterk fluitende pas 18 jarige scheidsrechter  Sahiner afsloot stond een wat geflatteerde , maar toch niet onverdiende overwinning van Boskant op het scorebord.
Zondag de thuiswedstrijd tegen SCMH. Dit is de laatste wedstrijd uit de eerste ronde. Daarna wacht weer een thuiswedstrijd tegen FC Schadewijk. De komende weken zijn beslissend of DVG uit moeilijke maar zeker nog geen kansloze  positie alsnog volop mee gaat doen voor klassenbehoud.
Man of the match bij DVG was Sander van de Ven.

Aan de zegereeks van DVG 2 kwam in de thuiswedstrijd tegen Blauwgeel een einde. Het werd 0-3.  Opvallendste speler bij DVG was Johan van Gestel.