&

DVG - Vorstenbosch

DVG wint overtuigend van Vorstenbosch.

DVG boekte de derde zege in vier wedstrijden en neemt daardoor de gedeelde 2e plaats in. Boekel Sport leidt de competitie. Vorstenbosch werd deze keer met een fraaie 0-3 uitoverwinning aan de Liempdse zegekar gebonden.
DVG begon furieus aan de wedstrijd en legde het eerste kwartier volledig haar wil op aan Vorstenbosch.  Het spel speelde volledig op de helft van de gastheren en scoringskansen konden dan ook niet uitblijven.  Bas van Houtum  scoorde in de 5e minuut bijna met het hoofd, maar paar minuten later was het raak. Met een strakke trap zetten Peter Versantvoort  Bas van Houtum vrij en die liet doelman Beekmans met een schuiver in de hoek kansloos.
Het offensief van DVG hield aan en in de 12e minuut leek een fraaie aanval van Martijn Caarls, Pieter van de Wetering en Rik van Ruremonde te leiden tot een grotere voorsprong, maar Rick van Cleef voorkwam dat met een handsbal. Martijn Caarls kreeg een unieke kans vanaf de stip, maar zijn penalty werd gestopt door Beekmans.

Daarna zakte het offensief van DVG wat in en kwam Vorstenbosch beter in haar spel. Net voor rust kon doelman Sander van Eeuwijk een kopbal van Luuk van Kessel onschadelijk maken en kon DVG met een verdiende 1-0 voorsprong de rust in.
Het begin van de tweede helft leek een kopie te zijn van de eerste helft. DVG kwam scherp uit de startblokken en middenvelder Nick Bekkers doemde in de 50e minuut gevaarlijk op in het strafschopgebied van Vorstenbosch waarin hij onreglementair werd gevloerd. Peter Versantvoort joeg de toegekende penalty tegen de touwen: 0-2.
Vorstenbosch verzaakte daarna niet en wilde zich terug in de wedstrijd vechten. Het centrale blok met Martijn Habraken en Rene van Kempen hield het hoofd koel. Niettemin was het soms akelig benauwd voor het Liempdse doel. In de 57e minuut leidde een scrimmage  binnen het strafschopgebied voor een zeer penibele situatie, waarbij de bal driemaal van de lijn moest worden gehaald.  De rust keerde pas terug toen Van Eeuwijk de bal klemvast had.
Door de aanvalslust  van Vorstenbosch ontstonden voor DVG counterkansen. De 19 jarige Bart de Windt  viel in speelde dit seizoen na een blessureperiode de eerste minuten in een officiële wedstrijd en hij was meteen gevaarlijk. In de 70e minuut  leverde zijn optreden nog geen resultaat op, maar in de 88e minuut stond hij aan de basis van een mooie aanval die via hem en Nick Bekkers bij Martijn Caarls kwam en die kon beheerst 0-3 aantekenen.  Sander van Eeuwijk voorkwam in blessuretijd nog dat Vorstenbosch de spreekwoordelijke eretreffer op het scorebord kon krijgen. Het bleef bij 0-3.

Volgende week probeert DVG de prachtige positie op de ranglijst te handhaven in de thuiswedstrijd tegen Stiphout.  Stiphout won verrassend van de kampioensfavoriet Avesteyn  en kan een geduchte tegenstander zijn.

Man of the match was bij DVG Martijn Habraken.