&

DVG 1 - Volkel 1

Sander van Eeuwijk redt drie punten voor DVG.

Na drie-kwart wedstrijd leken de drie punten voor DVG tegen Volkel in de knip te zitten.Volkel legde zich echter niet neer bij een nederlaag. Het laatste kwartier moest Sander van Eeuwijk zijn beste minuten  van de laatste jaren keepen om de drie punten over de streep te trekken.
De eerste helft werd een moeizame partij voetbal op de mat gelegd. Uit het niets viel in de 11e minuut de 1-0. Een mooie pass van Pieter van de Wetering op Bas van Houtum, die deze wedstrijd was verkozen boven vaste spits Wilco Voets, en die schond het vertrouwen niet en maakte beheerst 1-0.
Slechts vermeldenswaardig in de eerste helft was in de 37e minuut een vloeiende aanval uit het boekje  via  Rene van Kempen,  Freek van kempen, Martijjn Caarls en tenslotte Pieter van de Wetering. Het sportpark juichte al voor een tweede treffer, maar de bal  ging met behulp van doelman Tomek Kuijpers voorlangs.

Nadat in de 53e minuut een fraaie doelpoging  van Martijn Caarls net miste, testte  spits Theo Peerkeboom, die van een langdurige blessure zijn eerste volle wedstrijd speelde,  doelman Sander van Eeuwijk. Het werd niet zijn laatste redding van deze middag.
Twee youngsters van 18 jaar zorgden in de 70e  minuut voor een veilig lijkende  2-0 voorsprong.  De in de spits voortdurende sleurende Pieter  van de Wetering speelde zich knap vrij en legde de bal neer in de diepte.  Sander van  de Ven, komend van eigen veld, liep de verdedigers eruit, omzeilde knap doelman Kuijpers en maakte zijn eerste officiële doelpunt voor DVG.  Gezien de aanvallende kwaliteiten van de beweeglijke Sander van de Ven die in de achterhoede en middenveld goed uit de voeten kan,   zullen er ongetwijfeld meer goals in de toekomst gaan volgen.
In plaats van de wedstrijd beheerst uit te spelen leek DVG het laatste kwartier ten onder te gaan aan het wanhoopsoffensief van Volkel.

Eerst keurde de scheidsrechter in de 77e minuut een goal af van Volkel . Zijn beslissing werd hevig betwist.  Na enkele  reddingen van Sander van Eeuwijk kreeg Volkel toch nog kans op de anslusstreffer. Na een lichte overtreding in het strafschopgebied belandde de bal op de stip en Peerkeboom faalde niet 2-1.  Met wee fantastische reddingen van de Liempdse doelman, waarvan een met behulp van de paal werd de benauwde zege over de eindstreep getrokken.

Auteur : Rien Schalkx