&

DVG 1 - Stiphout 1

DVG verliest  van sterker Stiphout: 2-3

Stiphout versloeg vorige week de koploper  Avesteyn  en DVG was gewaarschuwd. Toch verraste Stiphout in Liempde  met fris aanvalsspel en werd DVG in de  eerste helft overklast. De forse achterstand van 0-3 bij  de rust was te groot om die op basis van vechtlust in de tweede helft nog helemaal weg te werken. De inhaalrace staakte bij 2-3 en het hielp DVG niet dat Stiphout de wedstrijd in het laatste kwartier  met 10 man uit moest spelen.

De lijst van afwezige basisspelers was met Wilco Voets, Nick Bekkers en Jeroen Caarls al behoorlijk en daar kwam in de warming up ook nog Martijn Caarls bij.   Misschien dat deze tegenslag de DVG-ers op voorhand ontmoedigde, hoe het ook zij, Stiphout rook vanaf het begin haar kansen en was feller en  sneller en liet DVG  in de eerste 45 minuten letterlijk en figuurlijk alle hoeken van het veld zien.   De vlotte aanvalscombinaties via de vleugels brachten DVG geregeld in grote problemen. En zowel in de 30e en 35 e minuut  was het niet vreemd dat de eerste maal op rechts  en de tweede maal op links de aanvallers van Stiphout door de verdediging sneden.  Ruben van Hoof en Koen Bloks zorgden voor de 0-2 voorsprong . Bij de eerste goal leek de bal al over de achterlijn te zijn geweest, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal.  Met de moed der wanhoop probeerde DVG voor de rust nog de aansluitingstreffer te maken, maar het was  Stiphout die in blessuretijd de wedstrijd voortijdig leek te beslissen.

Weer een vlotte aanval werd doeltreffend afgerond door  Teun Welten: 0-3.
Volgens een echte kenner langs de kant speelde DVG een ongelukkig wedstrijd en leek er inderdaad geen vuiltje aan de lucht voor Stiphout. Dat leek  nog meer bewaarheid te worden toen Rene van Kempen met een hamstringblessure  in de verdediging wegviel. De vechtlust van DVG werd onverwacht toch nog beloond.  Nadat Sander van de Ven met een kopbal in de 65e minuut nog geen groot gevaar had kunnen stichten, was het in de 71e minuut wel raak. Bas van Houtum rondde een voorzet van Pieter van de Wetering af 1-3. Vrij snel daarna in de 75e minuut liet Bart de Windt het sportpark de Roode Bleek hoopvol juichen 2-3 en toen daarbij  Bas van Oorschot met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten leek  nog veel mogelijk.  De bezoekers  moesten inmiddels toch al op hun tellen passen omdat zij met hun felle spel al meerdere kaarten hadden verzameld.  Stiphout slaagde er echter in om  de aanvallers van DVG ver van het strafschopgebied te houden, waardoor er wel  dreiging was maar geen  echt  gevaar meer kon worden gesticht en grote doelkansen uitbleven.  Het bleef bij 2-3.

Volgende week speelt DVG uit tegen ELI uit Lieshout. ELI heeft een moeilijke competitiestart  maar vorig jaar wist ELI DVG  wel met nul punten naar huis te sturen. Ook die wedstrijd eindigde toen in het nadeel van DVG met 3-2.

Man van de wedstrijd bij DVG was  Freek van Kempen.

Auteur : Rien Schalkx