&

DVG 1 - Boekel sport

Nipte nederlaag DVG tegen koploper Boekel sport.

De winnaar van de eerste periodetitel Boekel sport was te gast bij DVG Liempde. DVG had te laat in de gaten dat tegen de koploper punten behaald konden worden. Een kleine 0-1 nederlaag viel daarom de Liempdenaren zondag 4 november ten deel.

Boekel sport is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de derde klas. De ploeg heeft een verjongingskuur ondergaan en DVG had veel moeite met de frisse jeugdige aanvallers van Boekel sport. Omdat de koploper veel en ook erg grote kansen liet liggen bleef DVG tot het laatst toe in de wedstrijd. De wissels Pieter van de Wetering en Willem Voets droegen in de laatste minuten bij aan een klein offensief van de thuisploeg. Dat Boekel sport onnodig onder druk kwam te staan bleek wel uit 4 gele kaarten in de laatste 10 minuten. Niet dat de sportieve wedstrijd op enig moment uit de hand leek te lopen, maar felle, soms te laat ingezette,  slidings op het natte veld zorgden voor een spannend slot, dat helaas voor DVG met wel een verdiende nederlaag eindigde.

Boekel sport nog in de winning mood van de vorige week verrassend behaalde periodetitel opende sterk en speelde veelal op de helft van de thuisploeg. Omdat het echte gevaar weg bleef kon DVG zich sterker in de wedstrijd spelen. Middenvelder Sander van de Ven en verdediger Jeroen Caarls werden node gemist, maar de vervangers Arno Habraken en naar de laatste linie afgezakte Martijn Caarls kweten zich bijzonder van hun taak.  Kennelijk had DVG geleerd van de slappe partij van vorige week tegen ASV’33 en werden de mouwen opgestroopt. Voetbaltechnisch was DVG misschien de wat onderliggende partij, maar de inzet maakte de eerste 45 minuten veel goed.

Na de rust wilden de bezoekers korte metten met DVG maken, maar in de 46e minuut kon Nick Bekkers op de lijn redding brengen. Na nog enkele mooie reddingen door doelman Sander van Eeuwijk leek de tweede helft een kopie te worden van de eerste helft. Maar in de 65e minuut kon na een ingooi spits Noud van Stiphout de bal met de rug naar de goal aannemen. Hij draaide zich fantastisch vrij en knalde de bal tegen de netten. Een verdiende voorsprong. Omdat Boekel sport in de voorhoede voor gevaar bleef zorgen, maar de voorsprong niet kon uitbouwen, kwam DVG met uitvallen wat meer in het strafschopgebied van de bezoekers.  Bart de Windt kon op een inzet van Pieter van de Wetering in de 85e minuut net niet goed bij de bal om gevaar te stichten en Bas van Houtum en Wilco Voets zagen na een eendrachtige actie de bal net langs gaan. Teun Wiendels had Boekel sport in de allerlaatste minuut nog op 0-2 kunnen brengen, maar oog in oog met doelman van Eeuwijk faalde hij.

Volgende week speelt DVG een uitwedstrijd tegen VOW uit Zijtaard.
Man van de wedstrijd was Sander van Eeuwijk.

Auteur : Rien Schalkx