&

DVG 1 - Aarle-Rixtel 1

Collectieve Offday DVG tegen Aarle-Rixtel

De competitieleider had het mooi gepland. Zondag 28 oktober stond in het teken van “the battle” tussen DVG Liempde en ASV33 uit Aarle- Rixtel. In de ochtend had DVG3 thuis met ruime cijfers 5-2 gewonnen van ASV 3 en ook vroeg in de middag kon DVG 2 de wedstrijd tegen ASV 2 met een mooie 0-3  overwinning afsluiten. Om 14.30 uur was het laatste woord aan de vaandelteams van beide verenigingen. Hier toonde ASV33 zich echter het sterkste.
De eerste competitieperiode sloot DVG ook nog af met een flinke nederlaag: 3-0. Na de eerste 8 wedstrijden neemt DVG niet onverdienstelijk een stevige positie in de middenmoot in, maar inmiddels wel op behoorlijke afstand van de bovenste drie, die langzaam maar zeker hun voorsprong op de ranglijst vergroten. Van de 8 wedstrijden wisten de Liempdenaren er vier om te zetten in winst, een gelijkspel en drie nederlagen. Met name bij de nederlagen speelde DVG soms met te weinig inzet  en zonder bezieling.  Jammer, want  in deze competitie doen zich zeker mogelijkheden voor om hoog te eindigen.

De eerste helft waren beide partijen aanvankelijk gelijkwaardig, waarbij het spelbeeld erg rommelig overkwam en het spel zich veelal op het middenveld afspeelde. In het laatste kwartier werd het spel open gegooid.  Tegen grote kansen van Nick Hendriks en René de Vries voor ASV kon DVG aanvankelijk wat kleinere mogelijkheden van Bas van Houtum en Bart de Windt zetten. DVG haalde ongeschonden het rustsignaal en de meegereisde   supporters verwachtten een donderspeech van de trainer Rob van Griensven, die de DVG-ers wakker zou schudden. Of dat de kleedkamer op zijn grondvesten heeft geschud weten we niet, maar geholpen had het in ieder geval niet. Niets lukte na de rust bij DVG en de kopjes gingen daardoor omlaag.

Nog veel nadrukkelijker dan in de eerste helft was ASV33 de felste en sterkste partij. De thuisploeg ging ook steeds beter voetballen. De eerste goal was een opsteker en droeg er aan bij dat ASV33 daarna DVG overspeelde. In de 47e minuut kon Teun van Asten de 1-0 op het scorebord brengen. Bas van Houtum had de wedstrijd nog voor DVG kunnen kantelen, maar zijn schot belandde in de 57e minuut tegen de buitenkant van de paal.  Daarna was het ASV die de ene na de andere kans aaneen reeg. In de 61e en 65e minuut werd de voorsprong vergroot door respectievelijk Nick Hendriks en Thomas Fritsen.  Wissels aan de kant van DVG door Wilco Voets, Nick Bekkers en Tarn van de Wiel konden helaas geen ommekeer brengen. Het was aan doelman Sander van Eeuwijk te danken dat de voorsprong tot 3-0 beperkt bleef. Een wedstrijd om snel te vergeten en uit te zien naar de volgende om revanche te nemen voor het vertoonde spel.

Volgende week begint de 2e periode met een thuiswedstrijd tegen Boekel. Deze ploeg haalde  verrassend de 1e periodetitel binnen door een eclatante 5-1 overwinning op koploper Avesteyn.

Auteur : Rien Schalkx