&

Seizoen eindigt voor DVG met kleine nederlaag

Voordat we in de middag in de richting van Dinther togen voor de wedstrijd Avesteyn –DVG konden we in de ochtend genieten van het kampioenschap van DVG 4. De thuiswedstrijd tegen Rhode werd onder luide aanmoedigingen  van de supporters met een mooie zege  bekroond en daarmee werd dit seniorenelftal het enige van de seniorenafdeling van DVG die het kampioenschap behaalde. Proficiat!
Voor aanvang  van de wedstrijd tegen Avesteyn had DVG 1 nog een minieme kans op de nacompetitie, maar dan moest op de slotdag werkelijk alles in het voordeel van DVG uitvallen. Dat was te veel van het goede en dat kwam ook doordat tegenstander Avesteyn er veel beter voorstond en bij winst nog een vervolg kon geven aan de competitie. Over de hele 90 minuten was de zege van de gastheren verdiend, maar DVG bood goed tegenspel en had gedurende de wedstrijd mogelijkheden.

DVG kwam, overtuigend uit de startblokken, maar slecht uitverdedigen leidde in de 7e minuut al wel een snelle achterstand in. Spits  Dries Heerkens pikte de bal op en liet de 1-0 aantekenen. Even was DVG  de kluts kwijt, maar de gasten herpakten zich al weer snel en kwamen in kansrijke positie door Bas van Houtum en Sander van de Ven, maar beiden misten hun kansen.  Na een redding van Sander van Eeuwijk, die een bal van Rens van Vugt uit de kruising bokste, werd het snel daarna toch 2-0 toen laatste man van Avesteyn Pieter Kuijpers een corner knap inkopte.  Ondanks deze achterstand bleven de liemdpenaren werken voor een beter resultaat en dat kwam er voor de rust nog.  Bas van Houtum speelde zich op de rand van het strafschopgebied vrij en werd door Bjorn van den berg neergelegd. Wilco Voets benutte de toegekende vrije trap met een uitgekiende bal in de verre hoek.
Na rust had DVG via Martijn Caarls en Nick Bekkers mogelijkheden op de gelijkmaker. Het was echter Avesteyn dat aan het langste eind trok.  Een snelle aanval werd knap afgerond door invaller  Joost van der Heijden.

Voorstopper Martijn Habraken speelde zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van DVG en verliet onder applaus het veld. Zijn vervanger, de 17 jarige Quint van Leeuwen, maakte zijn debuut en liet meteen zien dat DVG de komende jaren met vertrouwen tegemoet kan zien.
Het seizoen zit erop voor DVG en met nagenoeg dezelfde selectie en een nieuwe hoofdtrainer in de persoon van Marcel van de Hurck, wordt met vertrouwen het seizoen 2013-2014 tegemoet gezien.  De liemdpenaren zijn in bijna alle periodes en op de eindlijst op de vierdeplaats geëindigd. Een stabiel seizoen dat als een goede basis kan bieden voor komende jaren.

DVG2
speelde een zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Nijnsel. De laatste weken was de  degradatiezone angstvallig dichtbij gekomen, maar juist op de slotdag tegen kampioenskandidaat Nijnsel speelde DVG 2 een van de beste wedstrijden 1-2 en daarmee  klassebehoud. Spelers en leiders proficiat.
De dames van DVG speelde uit tegen Boekel sport en tegen de kampioen was weinig eer te behalen. Dat Boekel sport kampioen werd was overigens mede te danken aan onze damesteam dat vorige week de andere favoriet wist te verslaan. Ondanks goed tegenspel onder een warm zonnetje een verdiende nederlaag met 5-0. Als dank voor de prestatie van vorige week was er wel een bladje bier van de tegenstanders en voor hun de felicitaties. Vrouw van de wedstrijd was Marin van Rooij.
Zo, de laatste zondag van dit seizoen met wedstrijdverslagen. Het was weer een eer om dat elke zondag te mogen doen.

Auteur : Rien Schalkx