&

Neerlandia 1 - de Bocht`80 1

Belangrijke overwinning De Bocht ’80 tegen Neerlandia ‘31

De eerste helft hielden Neerlandia en de Bocht ’80 elkaar in evenwicht. Na rust schakelde De Bocht ’80 een versnelling hoger en scoorde het in de 54ste minuut via Murat Ozcan en in de 59ste minuut via Thijs van Dongen. In blessuretijd scoorde Bas van Dorst namens Neerlandia. Eindstand 1-2. Een verdiende overwinning voor De Bocht ’80 dat de winterstop ingaat met slechts één punt achterstand op koploper WSJ.

Een door blessures geplaagd De Bocht ’80 gaf Neerlandia de eerste helft veel ruimte om de bal rond te spelen. Toch was het De Bocht ’80 die de beste kansen kreeg. Faruk Pinarbasi kreeg in de zevende minuut een goede schietkans op aangeven van Murat Ozcan. In de 15de minuut kreeg Neerlandia een open kans via Dwayne van Steen maar keeper Mark Faes stond goed opgesteld. Een minuut later redde Ahmet Gurel de Bocht ’80 door de bal van de doellijn te halen. Thijs van Dongen werd vervolgens in de diepte gestuurd maar schoot op de keeper. Hierna gebeurde er weinig op het kunstgras van Neerlandia. In de 42ste minuut kreeg de Bocht ’80 een vrije trap die door Murat Ozcan op de kruising werd gevlamd.

Ruststand 0-0.
De Bocht ’80 kwam na rust sterk uit de startblokken en gaf geen ruimte meer weg. Dat resulteerde al in de 54ste minuut in een doelpunt. Murat Ozcan schoot hard op doel en liet de keeper met een mooie stuiter kansloos; 0-1. In de 59ste minuut veroverde Harm van den Bosch de bal waarna hij invaller Rifat Tanrikulu de diepte in stuurde. Die omspeelde behendig zijn tegenstander en bracht Thijs van Dongen in stelling die zich knap vrij draaide en de 0-2 binnen schoot. Drie minuten later schoot Rifat Tanrikulu op doel maar vond de keeper op zijn weg. Hierna probeerde Neerlandia het wel maar onder leiding van het centrale duo Maykel van Kasteren en Ahmet Gurel bleef de verdediging van de Bocht ’80 makkelijk overeind. Neerlandia schoot de bal in de 68ste minuut uit een corner op de paal. Tien minuten voor tijd leek Neerlandia de aansluitingstreffer te maken maar Rick Raassens mikte net over. A1 speler Camiel van  der Velden viel prima in en legde de bal goed af op Thijs van Dongen die maar net miste. In blessuretijd viel toch nog de aansluitingstreffer via Bas van Dorst die de bal binnen kopte. Direct hierna werd Thijs van Dongen gevloerd waardoor de bal op de stip ging. Maarten Verheijden miste deze buitenkans. Eindstand 1-2 voor De Bocht ’80 dat met 26 punten uit 12 wedstrijden de winterstop ingaat met slechts één punt achterstand op koploper WSJ.