&

GV Tabitta

Succesvol weekend levert Tabitta 5 NK tickets op!

In het weekend van 21 en 22 april kwamen Sam Sieben, Lieve van der Zijde, Donna van Wijgerden, Yuna van de Wiel, Eva Roos en Lieke van Berkel van Tabitta in actie op de halve finale in Alkmaar. Met deze halve finale konden tickets behaald worden voor het NK maar ook toestelfinales behaald worden.

Sam kwam als eerste in actie, met hoge scores op sprong en brug had ze een goede start. Dit zette ze door op balk en vloer waardoor uiteindelijk Sam het hoogste podium mocht beklimmen. Naast de eerste plaats behaalde Sam ook nog toestelfinales voor sprong, brug, balk en reserve vloer.
Na Sam waren de junioren aan de beurt, hier gingen er 16 per baan door. Donna en Lieve turnden allebei een goede wedstrijd, Donna heeft echt stappen gemaakt sinds de vorige wedstrijd en behaalde daardoor een 14de plaats, Lieve behaalde de 3de plek en mocht op het podium plaatsnemen. Beide zijn door naar het NK met voor Donna nog een toestelfinale balk en reserve op vloer, voor Lieve een toestelfinale balk en vloer. Yuna (19de) turnde een erg goede wedstrijd maar maakte helaas een misser op balk waardoor ze tekort kwam voor het NK.  Wel is ze reserve geworden voor het toestel sprong.
In de laatste wedstrijd op zaterdag was het Eva haar beurt, zij moest in een sterk deelnemersveld zich proberen te plaatsen. Dit lukte, met een hele nette 4de plaats mag zij terug kijken op een goede wedstrijd! Ook voor Eva een NK ticket.

Op zondag kwam Lieke in actie, bij haar gingen er maar 6 door naar de finale en kon er maar 1 per toestel zich plaatsen voor de toestelfinales. Lieke turnde een hele goede wedstrijd en eindigde op de tweede plaats. Naast de podiumplek heeft ze zich ook nog weten te plaatsen voor een toestelfinale op vloer.

Een zeer nette wedstrijd voor de turnsters en op naar de Nederlandse Kampioenschappen!