&

3 turnkampioenen op de regionale voorwedstrijden

Op zaterdag 11 en zondag 12 december waren de eerste officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen. Tabitta gooide hoge ogen op de voorwedstrijd met maarliefst 3 kampioenen. Daarnaast werden er ook 3 zilveren en 3 bronzen medailles gewonnen. Voor de 4 jonge instappers was het een spannende wedstrijd, omdat dit hun officiële debuut was.

In het hoogste niveau N1 (nationaal  1) waren Imke Schellekens en Lizzy Stolwijk niet te verslaan en wonnen de gouden en zilveren medaille.  Imke scoorde de hoogste punten op sprong en brug, waar Lizzy juist op balk en vloer opvallend hoge scores behaalde.
In het niveau nationaal 2 turnden Maissam Bezbiz en Nina van Meersbergen. Maissam excelleerde op de balk, waar ze de hoogste score behaalde. Mede dankzij deze score won ze het zilver. Nina liet met name op balk zien netjes te kunnen turnen. Op sprong had ze een misser waardoor ze een score mistte. Ze eindigde op de 18e plek.

Bij pupil 1 N1 was er een Tabitta
podium. Liz van Eijndhoven was nog een maatje te groot voor de tegenstanders en won ruimschoots de wedstrijd.  Mara van der Heijden liet met  name op de brug een strakke oefening zien en won zilver. Pien van Daal turnt sinds kort een niveau hoger bij Tabitta, maar komt oorspronkelijk van de organiserende vereniging Tonido uit Valkenswaard.  Ze turnde haar debuut in de N1 daarom met een groot eigen publiek en won de bronzen medaille.

Wiese van den Eertwegh turnde knap mee ondanks een zere hand aangepast en eindigde op de 6e plaats. Bij pupil 1 N3 kwam Roelie de Bie succcesvol in actie en liet op rekstok strakke zwaaien zien. Uit een groot deelnemersveld van maarliefst 30 leeftijdsgenoten werd ze knap 6e.
Bij de pupil 2 N2 behaalde Esmee Komen op sprong een top 3 notering. Allround eindigde ze op de 9e plaats. Bij jeugd N4 eindigde Lisa van der Schoot op de 19e plek, zij behaalde net als Esmee ook op sprong een hoge score.

Bij de vrije keuze oefenstof kwamen er nog 7 Tabitta turnsters in actie.
Bij de jeugd 2e Divisie was Tabitta oppermachtig en won Romy Schepens  het goud en Guylene Brunneman het zilver. Romy behaalde zowel op balk als vloer de hoogste wedstrijdscore waar Guylene dit op sprong deed, maar behaalde ook op brug en balk de 2e score.
Bij de junioren 3e Divisie was er ook een podiumplek voor Tabitta. Lieke van Berkel won hier mede dankzij haar hoge brugscore het brons.  Ook Jaimy de Wit scoorde hoog op het onderdeel brug, allround werd ze 8e. Sylvana Obispo turnde een aangepaste wedstrijd zonder springen, ze liet een dijk van een balkoefening zien.

Bij de senioren moest Tabitta aantreden met 3 revaliderende senioren.
Eva Roos turnde een sterke wedstrijd in de 2e divisie.  Met haar mooie gymnastische sprongen scoorde ze ruimschoots het hoogste punt op vloer. Een haar ook sterke brug zorgde voor de 5e plaats allround.
In de 3e divisie werd Joti Timmer 24e en liet voor het  eerst een hoge salto achteruit op de10 cm smalle balk zien, een grote overwinning.  Jade Roovers kon vanwege een enkelblessure helaas alleen deelnemen aan het onderdeel brug, een generale repetitie voor als ze weer fit is.