Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Zilver voor Romy Schepens
 

 

Zilver Nederlands Kampioenschap turnen voor Romy Schepens

Op 30 en 31 mei reisden heel veel leden met familie van turnvereniging af naar het verre Leek (Groningen).Tabitta gaf dit weekend een prachtig visitekaartje af met landelijke medailles en plaatsingen voor finales.

30 mei mocht Romy schepens, pupil 2, de Nederlandse kampioenschappen N3 turnen. Romy turnde een sterke wedstrijd en stond de gehele wedstrijd hoog in de ranking. Aan het einde was het nog even spannend of ze op het podium zou blijven maar ze wist zelfs de zilveren medaille te pakken!Op zondag 31 mei mocht Romy terugkomen voor de landelijke toestelfinale op vloer, waar ze op een 5e plek terecht kwam. Met voor het eerst een landelijke medaille sluit de B-selectie hun turnseizoen succesvol af, coaches Roos van Bommel, Inge van Mensvoort en Noortje Vorstenbosch mogen zeer tevreden terugkijken.

Na het succes van Schepens werden er in de A-selectie ook grote successen geboekt. De pupillen turnden zondag allen de halve finale op het hoogste nationale niveau, N1.Tijdens deze halve finales kon je een allround ticket verdienen naar het Nederlands kampioenschap in Hoofddorp op 7 juni. Tevens konden de beste 4 turnsters per toestel doorstromen naar de landelijke toestelfinales in het grote Ahoy op 20-21 juni. Alle 11 strijdende Tabitta-pupillen behaalde een nk ticket. Daarnaast mag Tabitta ook nog met 12 extra toestelfinales naar Ahoy. En als kers op de taart nam Tabitta ook nog 4 van de te behalen 12 medailles mee naar huis! Een unieke prestatie voor een kleine Boxtelse club tussen de grote turnscholen.

Bij de pupillen 1 n1 behaalde Floor de Wolf het zilver en Mijke Jansen het brons. Floor haalde de allerhoogste score op brug en balk en dus twee toestelfinales. Mijke behaalde de allerhoogste sprongscore en daarnaast ook nog een balk en vloerfinale. Lotte Langerwerf en Fenne van Haaren stelden met de 9e en 11e plaats ook netjes hun nk ticket veilig.Bij de pupillen 2 n1 behaalde Shadé van Oorschot met bijna 2,5 punt los het goud binnen. Tevens ook de hoogste balkscore en ook nog een brug en vloerfinale. Donna van Wijgerden behaalde verrassend, ondanks een val, toch het zilver en ook nog een brugfinale. Mees van Abeelen behaalde een 8ste plaats en maarliefst 2 toestelfinales: brug en balk. Lieke van Hal had wat pech deze wedstrijd maar eindigde toch knap 9e en haalde nog een toestelfinale binnen. Na heel lang afwezig zijn door blessures was Wendy Li terug en werd 11e. Romy Poirters en Celeste Canaan werden 15e en 17e en ook zij verzilverden hun tickets naar de finale! Pupil 2 Luna Ketelaars was helaas nog niet voldoende hersteld om mee te turnen.

 

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


31-05-2015
 
 
Zilver Nederlands Kampioenschap turnen voor Romy Schepens
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)