&

Tabitta op NK turnen in Hoofddorp

Tabitta ruim vertegenwoordigd op Nederlands kampioenschap turnen in Hoofddorp

Op zondag 7 juni was in Hoofddorp het Nederlands kampioenschap voor pupillen in het hoogste niveau, N1. Vanuit Tabitta hadden maar liefst 11 turnsters de landelijke finale behaald.
Er is geen enkele club uit Nederland met zoveel pupillen op dit niveau, waardoor de oranje/blauwe Tabitta kleur extra opviel op de wedstrijdvloer.
Bij de pupillen 1 maakte Floor de Wolf twee foutjes maar eindigde ondanks dat nog steeds zeer dicht op het podium, op een knappe 6e plaats. Ze mag door haar bijzondere prestaties dit seizoen op 20 juni in Ahoy districtsteam Zuid vertegenwoordigen.
Mijke Jansen kon na haar sterke optreden van een week eerder op balk haar zenuwen niet helemaal in bedwang houden. Door de 3 andere sterke onderdelen eindigde ze netjes op de 15e plaats.
Fenne van Haaren liet alles zien wat ze kon, en eindigde op een 23e plaats.
Lotte Langerwerf had vandaag op balk duidelijk niet haar dag, maar op de andere 3 toestellen liet Lotte mooie foutloze oefeningen zien,  27e plaats.

Bij de pupillen 2 turnden Lieke van Hal en Donna van Wijgerden een ijzersterke wedstrijd. Tussen de jong oranje turnsters van de topsportscholen die veelal veel meer trainingsuren maken eindigde ze als sterkste Zuid-Nederlandse turnsters op een bijzondere 7e en 8e plaats.
Shadé van Oorschot werd na haar gouden medaille op de halve finale landelijk gezien als titelkandidaat. Ze begon haar wedstrijd ijzersterk en stond na 2 toestellen 1e. Echter maakte ze op balk een lelijke val. Door de tegenslag kon ze de focus niet herpakken, ondanks dat turnde ze de wedstrijd knap met opgeheven hoofd verder naar de 14e plaats.
Mees van Abeelen 21e, Wendy Li 25e , Romy Poirters 33e en Celeste Canaan 35e mogen alle vier zeer tevreden zijn met een stabiel uitgevoerde wedstrijd naar eigen kunnen. Mees had net als op de halve finale een knappe uitschieter op brug, het 3e cijfer van Nederland.
Nog 6 pupillen mogen op 21 juni in Ahoy in actie komen voor de toestelfinales.

Op 6 en 7 juni in Hoofddorp turnde het nieuwe Tabitta lid Sam Sieben de sterren van de hemel.
In de allround finale werd de 9 jarige Nederlands Kampioen N2, het op en na hoogste niveau  van Nederland. Tevens behaalde ze ook nog een bronzen medaille voor haar stabiele balkoefening.
Sam heeft de laatste periode in Boxtel heeft meegetraind, maar kwam haar laatste wedstrijd voor haar oude club GV Best uit Best. Een prachtige afsluiting voor GV Best en Sam.
Komend seizoen zal Sam bij Tabitta gaan uitkomen op het hoogste nationale niveau N1.
Volgend weekend is er wederom een spannend weekend voor Tabitta.
Dan mogen de jeugdcategorieën in Almelo in actie komen voor de landelijke finales.