&

Tabitta 5 medailles in Cuijk!

Op zondag 29 maart waren de toestelfinales in Cuijk. Per leeftijdscategorie streden de beste 16 turnsters op een toestel om de medailles. De B-selectie wedstrijdturnsters van GV Tabitta geven een mooi visitekaartje af door 5 medailles mee naar Boxtel te nemen.

Vroeg in de morgen mochten er 5 Boxtelse turnsters in actie komen.De jonge pupil 1, Lisa van der Schoot, werd 7e heeft op sprong en 14e op de rekstok. Jeugdturnsters divisie 3 Tess Voets had maar liefst 3 toestelfinales. Op balk werd ze dankzij een val 12e en op sprong en vloer de 10e. Sylvana Obispo, ook jeugdturnsters, turnde op vloer. Voor de moeilijkheid kreeg ze de hoogste beoordeling, met de uitvoering daarbij opgeteld eindigde ze als 16e.

Bij de junioren Divisie 3 mochten Jade Roovers en Yenthe Ketelaars op brug in actie komen. Met een nette oefening werd Yenthe hier 7e. Jade turnde een bijna perfecte oefening die haar de 3e plek en dus een bronzen medaille opleverde!  Ook mocht Jade op sprong een toestelfinale turnen waarbij ze op de 10e plek eindigde. Yenthe heeft naast brug ook nog op balk en vloer mogen turnen met een respectievelijke 7e en 15e plaats.

In de 2e wedstrijdronde waren het Romy Schepens en Guylene Brunemann die de club vertegenwoordigden. De spits werd afgebeten door Romy op het toestel brug. Met 14,050 punten en meer dan een half punt verschil op de concurrentie mocht zij hier de gouden medaille omhangen.
Op sprong turnde ze beide strak en dat leverde Romy de 7e en Guylene de 11e plaats op. Het volgende toestel was vloer en daar behaalde Guylene een 13e plek en Romt haar tweede medaille, ditmaal een zilveren.Bij de afsluiting op balk zorgden de zenuwen ditmaal juist voor hele stabiele oefeningen.
Op dit toestel mochten beide Tabitta-turnsters op het erepodium verschijnen, erg bijzonder.
Guylene won de zilveren medaille. Bij de succesvolle Romy haar 3e medaille had een bronzen kleurtje. Een prachtige afsluiting van deze wedstrijddag, ook voor de coaches Roos van Bommel en Inge van Mensvoort.