&

Tabitta weergaloos turnseizoen

Tabitta sluit weergaloos turnseizoen af met recordaantal medailles

Afgelopen weekend van 21 en 22 juni vond in Rotterdam Ahoy de afsluiting plaats van het landelijke turnseizoen Tijdens dit toernooi voegde Tabitta zeven medailles toe aan de vijf eerder in het seizoen behaalde, waarmee het geweldige record van twaalf landelijke medailles werd behaald. Maar liefst acht van deze medailles waren op het hoogste niveau, de topsport ofwel N1. Daarmee heeft Tabitta laten zien een serieuze concurrent te zijn van de grote topclubs. Een unieke prestatie voor een club zonder eigen turnhal. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen turnen in Ahoy, waar ook toppers als Epke Zonderland en Noël van Klaveren turnden, heeft Tabitta een prachtig visitekaartje afgegeven door zes NK-medailles te winnen en een gouden plak te pakken in de Ahoy-cup.

Op zondag vonden de toestelfinales plaats van het hoogste turnniveau in Nederland, N1. Per leeftijdsgroep streden de beste acht turnsters op een toestel om de prijzen. Puck van Weert miste op een haar na (0,016) het sprongpodium, maar wist met een perfect uitgevoerde vloeroefening Nederlands Kampioen vloer te worden, met een puntentotaal van 14,000. Van Weert versloeg daarmee verrassend alle toppers van de grote turnscholen. Haar gouden medaille was niet alleen persoonlijk haar beste prestatie, maar ze was ook de eerste jeugdturnster van Tabitta die op het hoogste niveau Nederlands Kampioen wist te worden.

Ook de andere Tabitta-turnsters leverden topprestaties. Sprongkanon Nienke Langenhuizen (pupil 2) won een zilveren medaille op sprong, maar kwam op brug na een zinderende finale 0,034 punten tekort voor een podiumplaats. Bij de pupillen 1 turnde Shadé van Oorschot op vloer een elegante oefening, die goed was voor een verdiende tweede plek. Donna van Wijgerden behaalde het brons op brug. Wendy Li en Lieke van Hal turnden een foutloze finale, maar moesten de concurrentie net voor laten gaan. Eerder in het weekend vond daarnaast de finale van de landelijke districtskampioenschappen plaats. Het team van district Zuid, met daarin twee Tabitta-turnsters (Wendy Li en Floor de Wolf), sleepte de bronzen medaille in de wacht.

Senioren Roos van Bommel en Madelief Hobbelen turnden als toetje nog mee in de Ahoy-cup, een extra wedstrijd die ze verdiend hadden door hun overtuigende prestaties op het eerdere Nederlands Kampioenschap voor tweede en eerste divisie. Roos sloot haar turncarrière af in Ahoy met een nieuw vluchtelement op brug. Madelief liet wederom zien op vloer bij de beste turnsters van Nederland te horen.

Op zondag turnde ze de eredivisiefinale in het grote sportpaleis. Madelief kreeg samen met de 65 Tabitta supporters de hele sportarena aan het klappen. Ze won net als vorig jaar de gouden medaille van de Ahoy cup. In de afgelopen weken behaalde Tabitta al vijf nationale medailles. Shadé van Oorschot en Puck van Weert behaalden vorige week brons tijdens de meerkamp. Madelief Hobbelen won toen zilver op vloer. Eerdere al sleepte Roos van Bommel (senior 2e divisie) goud op brug en brons op de meerkamp in de wacht. Met in totaal 16 NK-turnsters, 12 nationale medailles en 3 kampioenen heeft Tabitta een weergaloos seizoen afgesloten en bewezen dat ook een kleine vereniging zonder topsportfaciliteiten aansprekende resultaten kan boeken in de topsportwereld.