Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Turnsters Tabitta regiokamioenschappen
 

 

Turnsters Tabitta presteren goed tijdens regiokamioenschappen

De regiokampioenschappen Brabant-Oost afgelopen weekend waren een mooie demonstratie van de kracht van de Boxtelse turnvereniging Tabitta. De wedstrijden resulteerden in maar liefst 34 medailles, en 13 regiokampioenen. Er waren medailles in iedere leeftijdscategorie. Tabitta doet het goed binnen de regio, en gaat vol vertrouwen de Nederlandse kampioenschappen tegemoet.

De kampioenen waren: Nienke Langenhuizen met maar liefst 3 gouden plakken: brug, balk en vloer (pupil 2 N1). Op brug liet Nienke voor het eerst een gesloten zolendraai handstand met daarachter een reus 1/2 draai zien. Dat was de eerste keer ooit dat een turnster van Tabitta deze moeilijke kunsten op een wedstrijd toonde. Ook binnen het Brabantse turnen zijn dat bijzonder moeilijke onderdelen.
Verder won Lieke van Hal twee gouden medailles voor sprong en brug. Lieke is de huidige Nederlandse kampioen sprong en staat er dus ook dit jaar weer goed voor.

Voor Donna van de Wijgerden was er goud op vloer (pupil 2 N1). Ook Floor van Ingen behaalde twee keer goud: sprong en balk (pupil 2 N2). Floor is al 7 wedstrijden op rij onverslaanbaar voor alle tegenstanders op balk. Bij de jeugd was er goud voor Sarie Bleumink op balk (N2) en voor ZoĆ« Timmermans op sprong (divisie 2). Bij de senioren behaalde Roos van Bommel goud op brug en vloer (divisie 2) en Madelief Hobbelen op vloer (divisie 1).
 
Van de overige medailles is die van Tess Voets bijzonder vermeldenswaardig. Zij turnde in de categorie N4 een allround zilveren medaille bij elkaar. Dit kwam o.a. door een prachtige vloeroefening waarbij ze veruit het hoogste punt behaalde van alle deelneemsters.


Auteur Rachel Verweij
Meer Tabitta turn nieuws >>>>


26-01-2014
 
 
Regiokampioenschappen Brabant-Oost
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)