&

Goud op NK turnen voor Tabitta

Het weekend van 24 -25 mei vond het eerste deel van het NK turnen plaats in Breda. Voor turnvereniging Tabitta uit Boxtel een zeer succesvol weekeinde. Bij de senioren divisie twee wist Roos van Bommel het goud te behalen op brug en het brons voor de all round wedstrijd. Ze mag zich daarmee Nederlands kampioen brug 2014 noemen. Bij de jongere turnsters behaalde Wendy Li het zilver in de halve finale.

Roos turnde een zeer goede all round wedstrijd. Met name op brug en vloer behoorde ze tot de top; op balk moest ze helaas 1 val incasseren. Het was daarna een geweldige verrassing dat het brons voor haar was. Ook de toestelfinale brug was een zeer spannende wedstrijd: de top drie turnsters waren erg aan elkaar gewaagd. Met een verschil van 0,1 punt werd Roos de Nederlands kampioen brug 2014. Door deze goede uitslag mag Roos tevens meedoen met de Ahoy cup op 22 juni, waar de beste junioren en senioren van de 1e en 2e divisie tegen elkaar strijden om een eenmalig plekje in de eredivisie. Dit zal een mooie kroon zijn op haar turncarrière, die ze waarschijnlijk na dit jaar zal beëindigen.

Bij de jongere turnsters werd Floor van Ingen (pupil 2 niveau 2) vierde van Nederland, zowel op de allroundfinale als op de vloerfinale. Ze turnde een mooie stabiele wedstrijd zonder één enkele val. Aan de brug turnde ze voor het eerst op een wedstrijd een losom en haalde daarmee het op één na hoogste punt op brug. Beiden waren erg spannende wedstrijden, waarin Floor tot het laatst in de running was voor een medaille.

Voor het allerhoogste niveau van de jeugdsporters, de N1, vonden dit weekend de halve finales plaats. Tabitta heeft zich daar voor het eerst in haar geschiedenis met maar liefst 10 turnstertjes geplaatst voor het NK. Puck van Weert (jeugd 1) heeft een finaleplaats bemachtigd plus alle vier de toestelfinales. Daarmee is zij de eerste turnster van deze leeftijd die voor Tabitta deel mag gaan nemen aan het NK op dit hoogste niveau.  Puck turnde een prima wedstrijd. Op brug en sprong werd goed geturnd. Op balk, niet haar favoriete onderdeel, liet ze zien dat ze gegroeid is in het seizoen. Met een val op vloer wist ze toch nog een 6e plaats in het all round klassement te verkrijgen. Pupil 2 Nienke Langenhuizen behaalde ook een finaleplaats en daarnaast een toestelfinale op sprong en brug.

Bij de jongere turnsters, de pupillen 1, behaalde Wendy Li het zilver in de halve finale na een prachtige wedstrijd. Naast Wendy zijn door naar de finale: Lieke van Hal, Tess Verberk, Mees van Abeelen, Shadé van Oorschot, Donna van Wijgerden en Celeste Canaan. Romy Schepens heeft helaas de finale niet gehaald. Ook veel pupillen mogen een toestelfinale turnen op het NK. Bij sprong en balk mag Lieke van Hal deelnemen. Op brug zijn het: Wendy Li, Shadé van Oorschot en Donna van Wijgerden. Op vloer gaat het om Wendy Li en Shadé van Oorschot. Alle toestelfinales voor de N1 zullen, als kers op de taart, plaatsvinden in Ahoy op 21 en 22 juni, tijdens het NK voor de eredivisie.