&

RC Ducks - Oysters

RC Ducks laat kans liggen

De rugbyérs van Ducks hebben de kans om nog mee te doen voor de kopposities laten liggen,  in Oisterwijk werd tegen de Oysters met 29 – 0 verloren.
De Oysters waren uit op revanche voor de eerdere nederlaag in Boxtel en zij hadden de punten  hard nodig om in ieder geval de nacompetitie te halen.  De Oysters schoten dan ook fel uit de startblokken en Ducks werd terug gedrongen. Ducks stelde de verdediging niet vlak op en al snel wat de eerste Oyster try gedrukt. Ook de scrums en line-outs waren meestal een prooi  voor de thuisploeg, de mannen uit Oisterwijk hadden hierdoor het meeste balbezit en was de bepalende partij. Ducks moest te vaak de bal uit de verdediging trappen,  deze kicks zorgden ervoor dat Oysters de druk kon vasthouden. Ducks kreeg het niet voor elkaar om op snelheid te komen, en samen de bal aan de overkant te krijgen. Het gevolg hiervan waren twee tries van de Oysters, zij kwamen op een 17-0 voorsprong. Spaarzame uitvallen van Ducks leverde een paar penalty’s op die niet het gewenste resultaat gaven. De felheid nam toe en vlak voor rust was er een opstootje wat een paar tijdstraffen opleverde. De Oysters drukte nog een try voor rust, Ducks leek op instorten te staan maar in de tweede helft ging het duidelijk beter met de Boxtelnaren. Dit leverde een stel pracht aanvallen op, helaas geen scores en die pijnlijke nul bleef op het scorebord staan. In de laatste minuut drukte de Oysters nog een try wat de eindstand op 29-0 bracht voor hen.