&

Rugby Ducks Boxtel

Voortvarende winst Ducks Oysters

De senioren van Ducks en Oysters begonnen hun uitwedstrijd in en tegen Breda voortvarend. De thuisploeg werd gelijk vast gezet op de eigen heft en moest voornamelijk verdedigen. Een penalty voor Ducks vlak bij de trylijn werd door Ben Verstraten zo snel genomen dat de Breda verdediging nog niet was opgesteld: 0 -5.  Hierna volgden twee tries van Pim van Esch doordat hij goed meeliep en op het juiste moment de bal kreeg en kon scoren.  Vlak voor rust wist center Michiel Driessen een goede aanval af te ronden met een try.  De ruststand was 0 – 26.  Gelijk na de rust maakte Ducks een fout en scoorde Breda tegen.  Dit was gelijk het laatste wapenfeit van Breda. Ducks nam de zaken weer over en bouwde de voorsprong gestaag uit.  Op het einde stond de teller op elf tries en 8 benutte conversies door Pim van Esch. Dit betekende een eindstand van 7 – 71.

Komende zondag om 13.00 in Boxtel wordt de road naar het kampioenschap voortgezet tegen RC Rotterdam/Dordt.