&

Ducks/Oyster - Rotterdam/Dordt

Ducks/Oyster thuiswedstrijd overwinning tegen Rotterdam/Dordt

Het reeds kampioen zijnde Ducks/Oysters haalde in de thuiswedstrijd tegen Rotterdam/Dordt een regelmatige overwinning van 32 – 10. De ervaren Rotterdammers waren sterker in de voorwaartse maar konden geen potten breken in de lijnaanval. Het ontbrak hun aan vermogen om scoringskansen te creeren.  Hier ligt juist de kracht van Ducks,  zonder tot een grootse wedstrijd te komen  werd de wedstrijd beslist door de snelle jongens van het Ducks/Oysters team. Door deze overwinning bleef de ongeslagen status behouden. Volgende week is er geen programma.
De oudste jeugd van Ducks speelde vriendschappelijk tegen Harrow RFC uit Engeland.   De eerste helft was er teveel ontzag voor de bezoekers uit het land waar rugby is begonnen. In de 2de helft gooide het de schroom van zich af en was het gelijkwaardig aan de Engelse leeftijdsgenoten.  Toen werd er ook gescoord door Pim van Esch en Youp van Alphen. Een 33 – 7 nederlaag kon echter niet meer worden voorkomen. Binnenkort staan er meer wedstrijden op het programma tegen Britse teams die op tour zijn in Nederland.