&

Kay Karssemakers Nederlands Kampioen 85cc 2015

Kay Karssemakers pakt wéér de titel, Nederlands Kampioen 85cc 2015

Kay Karssemakers van het Beursfoon Rockstar KTM Team is afgelopen zaterdag 26 september in Lierop wéér Nederlands Kampioen geworden. Dit maal pakte hij de Nederlandse titel in de 85cc kleine wielen klasse. De rijder uit Boxtel won beide manches, pakte de dagwinst en werd voor de vierde keer Nederlands Kampioen!

Vooraf deze wedstrijd hoefde Kay "nog maar" 39 punten binnen te halen om de titel na de eerste manche al veilig te kunnen stellen. In de training lag het mooie GP circuit van Lierop er nog vlak bij. De tijden waren snel en Kay zat gelijk goed in het ritme. Gelijk zette Kay de snelste tijd op de klok maar even later werd hij terug verwezen naar een tweede tijd. Kay probeerde iedere ronde opnieuw zijn tijd te verbeteren, dat lukte maar het was net niet genoeg om de snelste tijd in handen te nemen. Met een minimaal verschil keerde hij met een tweede tijd terug richting het rennerskwartier.

In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en nam kopstart. Gelijk wist hij een klein gaatje te slaan en reed een gecontroleerde wedstrijd. Iedere ronde bouwde hij zijn voorsprong uit en na een sterke manche kwam hij als winnaar over de finish! Familie, vrienden, sponsoren en supporters stonden Kay op te wachten om hem als een echte kampioen binnen te halen! Ondergespoten door de confetti en de champagne, en met de rode nummer 1 plaat, het kampioensshirt en het spandoek was het kampioenschap binnen!

Natuurlijk stond er ook nog een tweede manche op het programma. Met de rode plaat achter het starthek en gewoon genieten! De start was minder, pas op een vijfde plaats begon hij aan de wedstrijd. Gelijk zette hij de aanval in en wist in de eerste ronde de leiding in de wedstrijd over te nemen. Kay reed gewoon een constante wedstrijd, liet zien wie de titel had verdiend en won ook de tweede manche.

Weer een super dag! Met zowel de winst in de eerste als de tweede manche pakt 11- jarige Kay de dagzege, en de Nederlandse 85cc titel! Het feestje werd compleet toen ook teammaatje Ivano van Erp de Nederlandse titel in de 65cc klasse binnen haalde! Gefeliciteerd jongens! Voor Stef eindigde het seizoen iets minder, na een dijk van een eerste manche waarin hij knap vierde werd, liet de motor hem in de steek in de tweede manche.. Helaas dus geen punten in de tweede manche en hierdoor ook zijn derde plaats in het NK 85cc gr. wielen verloren.. Stef eindigt als vijfde in het NK.. Maar toch super trots en dik tevreden! Beide jongens hebben enorm goede dingen laten zien dit seizoen. Iedereen van het Beursfoon team, Sponsors, supporters, familie en vrienden, bedankt! Op naar 2016!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers