Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers EK 65cc in Duitsland
 

 

Kay Karssemakers scoort top vijf plaats op het EK 65cc in Duitsland

Laurense Motors rijder Kay Karssemakers uit Boxtel heeft tijdens de tweede selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc in het Duitse Waechtersbach een top vijf plaats weten te behalen. Kay kreeg in de eerste manche een tegenslag te verwerken en kwam na een valpartij niet verder dan een drieëntwintigste plaats. In de tweede manche reed de 9-jarige een sterke wedstrijd en kwam als vierde over de finish.

Op vrijdag kwam Kay aan op het circuit van Waechtersbach, de baan lag er perfect bij, het circuit werd verkent en ondanks dat Kay weinig ervaring heeft op deze harde banen keek hij uit naar het weekend. In de vrije training op zaterdag moest Kay enorm wennen aan het circuit. Ondanks dat Kay niet gelijk in z’n ritme kwam benutte hij deze training om de baan goed te verkennen. Later stond de tijdtraining op het programma, het rijden ging al duidelijk een stuk beter, maar er moest nog hard gewerkt worden om dit weekend binnen de top tien te komen. Niet helemaal tevreden werd de tijdtraining op een achttiende plaats afgesloten.

Het was inmiddels flink gaan regenen en de baan lag er enorm zwaar bij. In de kwalificatieheat mocht Kay als achttiende een plaats zoeken achter het starthek. Kay pakte een redelijke start en dook binnen de top vijftien de eerste bocht door. In de eerste ronde wist de Laurense Motors rijder verschillende plaatsen winst te boeken en kwam op een tiende plaats langs start/finish. Gedurende wedstrijd reed hij een gecontroleerde manche en wist met nog één plaats winst als negende te finishen.
Zondagmorgen begon het weer enorm hard te regenen, de baan lag er opnieuw slecht bij en daarom werd er besloten om geen warm up te rijden, dit om de motors te besparen voor de wedstrijd. De wedstrijd ging door, wel werd het programma aangepast en werd de eerste manche pas om 15:00u verreden. Er werd besloten om voor deze manche de andere motor te pakken, dit om de wedstrijd motor te besparen voor de tweede manche. Toen het starthek viel zat Kay er niet goed bij en buiten de top vijftien moest hij aan de wedstrijd beginnen. Gedurende eerste ronde wist Kay zich op deze modderbaan op te werken naar een twaalfde plaats. Niet veel later kwam de rijder uit Boxtel ten val, hiermee verloor hij verschillende plaatsen en pas als zesentwintigste kon hij de wedstrijd hervatte. De motor miste duidelijk power en op verschillende plaatsen kwam hij zelfs niet door de modder heen. Kay bleef toch knap doorgaan en kwam teleurgesteld als drieëntwintigste over de finish.Gebrand voor een goed resultaat stond de NoFear Energy-Drink rijder achter het starthek voor de tweede manche. Het starthek viel en Kay zat er redelijk goed bij. In de eerste ronde kwam hij als tiende door en had de rijders voor hem dicht in het vizier. Gedreven zette hij verschillende aanvallen in en met succes ging Kay de laatste ronde op een zesde plaats in. Omdat het verschil met  de vierde plaats minimaal was, werd in de laatste ronde alles op alles gezet, en met resultaat. Kay wist in de laatste ronde nog twee plaatsen winst te boeken en werd dik tevreden als vierde afgevlagd!

Ondanks een tegenvallende eerste manche, wist Kay een enorm sterke tweede manche te rijden waarin hij toch nog achttien punten wist te behalen. Met deze resultaten werd hij negende in het dag klassement en in de tussenstand om het Europees Kampioenschap 65cc is de kleine Boxtelaar terug te vinden op een hele mooie vierde plaats! De volgende EK wedstrijd is op 24 & 25 Mei in het Deense Slagelse.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


11-05-2014
 
 
Kay Karssemakers EK 65cc in Duitsland
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)