&

Stef Karssemakers NK Oldenbroek

Stef Karssemakers begint sterk in het Nederlands Kampioenschap 65cc

Op zaterdag 30 maart 2013 ging dan eindelijk voor de 65cc grote wielen het Nederlands Kampioenschap van start. Karssemakers zat gelijk goed in zijn ritme en wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken te zetten. Zowel in de eerste als in de tweede manche werd er door Stef de kopstart genomen,.Na twee sterke manches met een mooie strijd kwam hij beide keren als tweede over de finish! Rond de klok van 10:00u stonden de mannen in de fuik voor hun training / tijdtraining. De eerste ronde werd gebruikt om de baan te verkennen en al snel wist Stef het juiste ritme te vinden.

Het bordje van de tijdtraining werd gegeven en gelijk verhoogde Stef het tempo. Er werden vier enorm snelle tijden op de klok gezet met in de vierde ronde een tijd van 2.04 min. Deze tijd was ruimschoots goed voor de snelste tijd in deze klasse. Door z'n snelste tijd in de tijdtraining mocht hij als eerste oprijden naar het starthek. De reactie op het vallen van het hek was enorm snel en met een kopstart begon Stef als leider in de wedstrijd. Gedurende eerste drie ronden wist Stef de koppositie in handen te houden maar de tweede man gaf enorme druk in het achterwiel van Stef. In de vierde ronde kwamen deze twee koplopers terecht bij de achterblijvers wat voor Stef niet geheel goed uitpakte. In een bocht kwam hij ten val en moest de koppositie afstaan. Op een tweede plaats herpakte hij de wedstrijd maar doordat de nieuwe kopman in dezelfde ronde nog een foutje maakte was het verschil tussen Stef en de kopman ineens enorm klein. Stef probeerde in het restende deel van de manche om nog dichterbij te komen en met een kleine twee seconde achterstand op de winnaar werd hij op een tweede plaats afgevlagd.

De start van de tweede manche was opnieuw goed en ook ditmaal werd de kopstart door Stef genomen. Gelijk in de eerste ronde werd Stef op de grote tafelberg voorbij gesprongen en werd terug verwezen naar een tweede positie. Stef liet het hier duidelijk niet mee zitten en blijf constant in het achterwiel van de kopman. Echter kon Stef later in de manche niet helemaal de aansluiten blijven houden bij de kopman en werd op een nette tweede plaats afgevlagd met zo'n vijf seconde achter de winnaar. Stef behaald vandaag in beide manches een tweede plaats en hiermee word hij tweede in het dag klassement in Oldebroek. Ook vandaag heeft Stef weer goede dingen laten zien en met deze resultaten begint hij het Nederlands Kampioenschap 65cc gr wielen op een tweede plaats.

Maandag zullen we in Lille een wedstrijd rijden op de 65cc kleine wielen ten voorbereiding op het EK 65cc wat in het weekend van 6 & 7 April verreden word op het circuit in Heerde!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers