&

Senioren honkbal Ducks 1 - Gryphons 2

Gryphons 2 te sterk voor honkbal Ducks uit Boxtel

Zondag 29 mei stond er een thuiswedstrijd op de planning voor de formatie uit Boxtel. Ducks had de afgelopen twee wedstrijden verloren en was gebrand om punten te pakken tegen de lastige tegenstander uit Rosmalen: Gryphons.

Startend werper Max Denteneer begon goed en gaf de slagploeg van Gryphons geen kans om te scoren.
In de gelijkmakende helft van de inning wist Ducks door maar liefst twee fouten van Gryphons te scoren: Jan van der Wielen was het punt dat de wedstrijd opende.Denteneer gooide de eerste slagman van de tweede inning raak, die uiteindelijk wist te scoren op een honkslag van de derde honkman uit Rosmalen.
Ducks bracht hier niets tegenin en in de derde inning breidde Gryphons hun voorsprong uit met twee punten. De tussenstand bedroeg 1-3.

Ducks wist dat het tegengas moest geven en deed dit. In de gelijkmakende helft van de inning scoorden zij maar liefst twee maal door honkslagen van Thor van den Dool en Rogelio Cicilia en een driehonkslag van Kees van Dooremalen. Nu was de stand weer gelijk: 3-3.
Niet veel later brak Gryphons offensief door. Zij scoorden over twee innings maar liefst acht punten, waar Ducks maar drie maal scoorde. Ducks liet te veel mensen achter op de honken, en belangrijke kansen werden jammerlijk verspeeld. Gryphons pakte nog een puntje en de eindstand was bereikt: 6-12 in een derde verlies op rij voor Ducks.

Beste slagman aan de zijde van Ducks: Thor van den Dool, 2 uit 4, AVG 0.500, 1 RBI, 2 R.