&

De weg van MHC MEP JB1 naar de PLAY-OFFS

Wij zijn aan het begin van het seizoen 2017/2018 gestart met een nieuw team met spelers uit de oude C1, B1 en B2. De begeleiding bestaat dit seizoen uit Tom Struber, Nard van Geel, Tom Spee en manager Ton Dupont. Dit was in het begin erg wennen en ging daarom bij vlagen nog niet zoals we zouden willen. Maar na een paar trainingen te hebben gehad werd er duidelijk hoe het seizoen eruit zou gaan zien en werd er een doelstelling uitgesproken: Minimaal de 3de plaats en misschien wel de 2de plaats behalen in de voorrondes landelijk, de 2de plaats zou recht geven op de play-offs. We zijn hard gaan trainen en hebben wat oefenwedstrijden gespeeld, bijvoorbeeld tegen HC Den-Bosch, waar de punten gedeeld werden. Die wedstrijd eindigde in 4-4, een knappe prestatie tegen het grote ’s-Hertogenbosch. Daarna hebben we nog wat wedstrijden goed gespeeld en een leuk teamweekend gehad samen met JA1 en H1. Dat weekend was erg goed voor onze teambuilding. Op 2 September begonnen onze voorrondes dan met een uitwedstrijd tegen hc Eindhoven.

Het was een wedstrijd waar wij slecht aan begonnen en ook achter kwamen met 2-0 maar de kansen er wel waren om te scoren. Dat gebeurde uiteindelijk ook. We kwamen terug tot 2-2 en er waren zelfs nog kansen op de 2-3 maar die werden niet benut. daardoor bleef Eindhoven in leven en maakte ze uit een counter de 3-2 waardoor wij die eerste wedstrijd zonder punten afsloten.

De volgende wedstrijd kwam Push uit Breda op bezoek. We wisten vooraf al dat het erg lastig ging worden om de punten in Boxtel te houden maar we hebben ons best gedaan maar dat was niet genoeg die wedstrijd ging helaas met 0-7 verloren.

Op 16 september pakte wij onze eerste punten tegen Pelikaan. Het was een wedstrijd die gewonnen moest worden omdat wij samen onderaan stonden zonder punten. Die wedstrijd was van onze kant erg sterk we speelde bij vlagen pelikaan volledig weg maar vergaten te scoren. Uiteindelijk gebeurde dat toch door onze spits, die een geweldig schot in de kruising zag belanden. De wedstrijd werd uiteindelijk met 5-1 winnend afgesloten.

De week daarop hadden wij iets recht te zetten tegen Eindhoven. Op ons eigen veld was de spanning te merken maar daar zijn wij erg goed mee omgegaan en we wisten al snel te scoren en met 3-0 de rust in te gaan dat was nog aan de magere kant gezien de vele kansen die we hadden gemist. De 2de helft wist HC Eindhoven nog terug te komen tot 4-3 maar dat was niet genoeg om de punten van ons af te pakken. Dus we stonden weer gelijk met de mannen uit Eindhoven.

Na weer een week hard trainen stond zaterdag 30 september Push weer op het programma en aan ons was om die score zo minimaal te houden en misschien wel een puntje te pakken. De eerste helft speelde wij erg sterk en gingen wij de rust in met een 2-1 achterstand die stand konden we in de 2e helft helaas niet vasthouden en de wedstrijd werd met 6-1 verloren. We stonden nu 3 punten achter op Eindhoven en er was een duidelijk verschil in doelsaldo, we wisten dus dat we de laatste wedstrijd dik moesten winnen om nog kans te maken op plek 2 in de poule.

De allerlaatste wedstrijd van ons was tegen pelikaan. Wij speelden die wedstrijd erg goed en drukte dat ook uit in onze score. De wedstrijd werd gewonnen met 1-7 en toen was het afwachten wat Eindhoven zou doen tegen Push. Eindhoven werd door de mannen uit Breda verslagen met 3-11 dus dat betekent dat wij 2de zijn geworden in de poule en onze vooraf besproken doelstelling behaald hebben. Hierdoor spelen wij op zaterdag 14 oktober voor de laatste plek in de hoogste landelijke competitie. Op hockeyclub HOD in Valkenswaard gaan de play-offs plaatsvinden. Wij zullen daar gaan spelen tegen MOP uit Vught en tegen Venlo