&

Dames HC Liempde verbazen HC Udenhout

Dames HCL verbazen Udenhout
Heren behouden uitzicht op top vijf

Zondag 19 mei speelden de dames van Hockeyclub Liempde (HCL) een thuiswedstrijd tegen Udenhout. De Liempdse dames maakten het de titelkanditaat moeilijk, maar hielden geen punten over aan de tweede ontmoeting (1-3). Ook de heren kwamen in actie. Zij wonnen de wedstrijd tegen Don Quishoot (3-1) en behouden uitzicht op een plaats bij de eerste vijf.

Tactiek dames werpt vruchten af
HCL startte de wedstrijd onder druk van het gastteam. Een verandering in speelstijl, die eerder koploper Gemert verrastte, bleek ook effect te hebben op Udenhout. Het gastteam probeerde HCL terug te dringen, maar durfde geen volledige druk meer te zetten. Daardoor kreeg HCL genoeg ruimte om uit te breken en de aanvallers te bereiken. Toch was het het Udenhout dat op halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Via een interceptie en een snelle counter werd de wedstrijd opengebroken. Ondanks de treffer bleef HCL geconcentreerd spelen en kansen creĆ«ren, maar kon voor rust niet tot een gelijke stand komen. In de tweede helft kon Udenhout een aantal keer tot grote kansen komen, maar de Liempdse verdediging verijdelde de kansen. Toch moest HCL een tweede treffer incasseren. Een van richting veranderde bal werd door een aanvaller van Udenhout in het doel gewerkt. De Liempdse formatie gaf niet op en bleef de aanval zoeken. Dit leverde uiteindelijk een strafcorner op. Uit de rebound was het Ilona de Rooij die haar team terug in de wedstrijd bracht. Het thuisteam ging op zoek naar de gelijkmaker maar tot echt grote kansen kwam het niet meer. Vlak voor tijd was het de titelkandidaat die de zege veilig stelde: 1-3. Na afloop van de wedstrijd was coach Joris van Beugen tevreden: “We hebben vandaag voor elke centimeter geknokt en laten zien dat we in staat zijn om het iedere tegenstander heel lastig te maken. Als we iets scherper voor de goal waren geweest hadden we misschien nog een punt kunnen pakken. Maar ik ben zeer tevreden over hoe het team vandaag gespeeld heeft.”

Zakelijke overwinning voor heren
De Liempdse heren begonnen sterk aan hun wedstrijd en kwamen al vroeg tot een aantal grote kansen, maar het ontbrak aan scherpte in de afronding. Na een kwartier kreeg HCL een strafcorner toegekend. Ron Doevendans legde aan en zette zijn team op voorsprong. Binnen vijf minuten na de openingstreffer liep HCL uit naar een 2-0 voorsprong. Justin van der Eerden bereikte Doevendans die de bal achter de Eindhovense doellijn werkte. Na het tweede doelpunt zakte HCL wat in en nam Don Quishoot het spel over. Het forceerde een strafcorner die via een variant achter doelman Rob Engels werd geslagen. In de tweede gingen beide teams, vanwege hoge temperaturen op het veld, zuiniger met de energie om. Kansen werden afgewacht en doelpogingen werden bereikt, maar het was HCL dat pas diep in de tweede helft de wedstrijd besliste. Via een voorzet kwam de bal bij Tom van Rooij, die de bal in het Eindhovense doel kon pushen: 3-1.

Aankomende zondag zijn er in verband met Pinksteren geen wedstrijden. Op zondag 3 juni spelen zowel de dames als de heren een uitwedstrijd tegen Sjinborn in Valkenburg. De dames treden om 12:45 uur aan tegen de hekkensluiter, de heren mogen het om 14:30 uur opnemen tegen de nummer 10.

Bron : HC Liempde
Auteur :Elisah Doevendans