&

HC Liempde D1 en H1

Dames HCL overtuigen tegen Peel en Maas

Heren niet opgewassen tegen nummer twee

De dames en heren van Hockeyclub Liempde (HCL) speelden afgelopen zondag beiden een thuiswedstrijd tegen Peel en Maas. De dames overtuigden en wonnen met 4-1. De heren hadden meer moeite met hun tegenstanden en verloren met 0-3.

Dames sterk in eigen spel
HCL startte geconcentreerd aan de wedstrijd en was er op gebrand een goed resultaat te halen. In het begin van de wedstrijd was het vooral de tegenstander die kon aanvallen. Door zich terug te trekken op eigen helft hield HCL de ruimtes klein en gaf Peel en Maas weinig ruimte. Halverwege de eerste helft kregen de Liempdse dames meer grip op de wedstrijd en kon het er een aantal keer gevaarlijk uitkomen maar wist het niet tot scoren te komen. Toch ging het thuisteam met een voorsprong rusten. Via een interceptie kwam spits Jonne van de Meulengraaf in balbezit. van de Meulengraaf bleef rustig en pushte de bal onder de uitkomende keeper door, 1-0. Na rust was het de Liempdse formatie dat het beste van het spel liet zien. Toch duurde het nog tot halverwege de tweede helft tot HCL de score kon uitbreiden. Uit een aanval wist het thuisteam een strafcorner te forceren die benut werd door Ilona de Rooij. Na de 2-0 moest Peel en Maas meer risico gaan nemen waardoor de ruimtes groter werden. HCL profiteerde optimaal met een snel genomen vrije slag. Hilde van Acht vond Moniek Saris, die beheerst de derde treffer aan de score toevoegde. De Liempdse aanvalsters bleven gebruik maken van de ruimtes. Uit een snelle combinatie was het Marlie Schellekens die vijf minuten voor tijd voor de 4-0 zorgde. Kort voor het eindsignaal wist Peel en Maas toch nog te score middels een goed inslagen strafcorner, 4-1.

Heren maken kansen niet af
Ook de heren traden afgelopen zondag aan tegen Peel en Maas, de nummer twee van de competitie. In de eerste helft ging het spel lange tijd gelijk op. Er waren kansen over en weer, maar het was het gastteam dat steeds meer de overhand nam. Er kwam ruimte tussen de Liempdse linies waardoor Peel en Maas tot gevaarlijke aanvallen kon overgaan. HCL ontsnapte meerdere malen aan een tegentreffer, maar kon niet voorkomen dat het kort voor rust de openingstreffer moest incasseren. Tijdens de rust gaf coach Marko Almeida het team duidelijke opdrachten mee, maar het spel verbeterde in de tweede helft niet. Het Liempdse spel was niet compact genoeg waardoor Peel en Maas in korte tijd de score kon uitbouwen en de overwinning naar zich toetrok: 0-3.

De heren blijven door het verlies steken op een zevende plaats, maar behouden uitzicht op een plek bij de eerste vijf. Aankomende zondag reizen ze af naar Limburg voor een ontmoeting met de nummer drie, Hockeer. De dames stijgen dankzij de overwinning naar de zevende plaats. Ook zij spelen zondag een uitwedstrijd tegen Hockeer, de nummer negen van de competitie.