&

HC Liempde heren en dames 1

Heren HCL laten punten liggen tegen Nuth

Dames onderschatten hekkensluiter Don Quishoot

Afgelopen zondag hadden de heren en dames van Hockeyclub Liempde de mogelijkheid om goede zaken te doen in de competitie. Beide teams konden bij winst een of meerdere plaatsen stijgen op de ranglijst. Het liep echter anders. Beiden verloren de uitwedstrijd met 3-1.

Concentratieverlies kost heren de wedstrijd
Voor de heren stond voor de derde wedstrijd van de tweede seizoenshelft het Limburgse Nuth op het programma. HCL begon beheerst aan de wedstrijd en liet Nuth het spel maken, maar de Limburgers kwamen niet tot serieuze kansen. Na ongeveer tien minuten kreeg linksback Maarten van der Eerden ruimte om een aanval op te zetten. Hij mocht zover opkomen, dat hij een strafcorner wist te behalen. Topscoorder Ron Doevendans benutte de strafcorner en opende de score. De Liempdse heren werden sterker, maar hadden moeite om verdere kansen af te ronden. Toch bleef de score tot aan de rust in het voordeel van HCL. Na rust zette HCL door en drong de tegenstander ver terug. Maar een aantal beslissingen van de arbitrage, waarin HCL zich niet kon vinden, leidde tot een vermindering van de concentratie. Nuth zag kans om terug in de wedstrijd te komen, werd sterker en zette HCL meer onder druk. Halverwege de tweede helft vond het thuisteam de aansluitingstreffer. De Liempdse formatie kon zich niet herpakken en gaf ruimte weg waardoor Nuth in korte tijd nog twee doelpunten kon maken en de uitslag bepaalde op 3-1.

Dames niet alert
De dames van Hockeyclub Liempde startten gedreven en scherp aan de wedstrijd tegen het Eindhovense Don Quishoot en zetten het thuisteam direct onder druk. Dit resulteerde al vroeg in de openingstreffer. Jonne van de Meulengraaf vond Fleur Bennenbroek die de bal achter de keepster pushte. HCL bleef het spel controleren, maar kon de score niet verder uitbouwen. Toch kwam Don Quishoot niet veel later terug in de wedstrijd. Een communicatiefout in de Liempdse verdediging leidde tot een interceptie en een doelpoging. Keepster Suzan van der Steen kon de inzet niet keren. De gelijkmaker gaf het thuisteam zelfvertrouwen. De Eindhovense dames werden sterker en kwamen nog voor rust op voorsprong. Na rust herpakte HCL zich en bleef het overwegend in balbezit. Toch kon het team geen serieuze kansen creƫren. Don Quishoot bleef compact spelen en wachtte de kansen af. Halverwege de tweede helft kon het een counter inzetten. De Liempdse verdediging kon de aanval niet verijdelen en zag hoe Don Quishoot nogmaals het doel trof en de overwinning naar zich toe trok: 3-1.

Door het verlies blijven de dames op een achtste plaats steken, maar behouden de aansluiting met de middenmoter. Volgende week spelen de dames om 12:30 uur op eigen veld tegen koploper Gemert. De heren blijven steken op de zevende plaats, maar ook zij behouden de aansluiting. Aanstaande zondag spelen zij om 14:30 uur een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Hilvarenbeek.

Bron : HC Liempde
Auteur :Elisah Doevendans