&

HC Liempde - HC Venray

Heren spelen gelijk tegen Venray

Dames verliezen van Venray

Zondag 18 maart traden zowel de heren als de dames op eigen veld aan tegen Venray. Voor de heren eindigde de tweede ontmoeting in een gelijkspel: 2-2. De dames waren ook in de tweede ontmoeting niet opgewassen tegen Venray: 0-4.

Heren geven winst in laatste minuut weg
In de eerste helft was het vooral HCL dat op de helft van de tegenstander speelde. De Liempdse formatie had grip op het spel en bouwde de aanvallen gecontroleerd op. Toch lukte het HCL niet om de wedstrijd open te breken. Venray wist enkele counters te forceren, maar ook het gastteam kwam niet tot een treffer. Pas na rust kwam er verandering in de score. Beide teams streden voor de punten, maar het was Venray dat op voorsprong kwam. Via een counter bereikte de Limburgse spits de Liempdse cirkel en passeerde keeper Rob Engels. Liempde zette aan en maakte kort daarna de gelijkmaker door een doelpunt van Tom Kurstjens. Enkele minuten later kwam het thuisteam zelfs op voorsprong. Topscoorder Ron Doevendans profiteerde van de onoplettendheid van de Limburgse verdediging en bracht de score op 2-1. Maar de wedstrijd bleek nog niet gespeeld. Venray zette een laatste counter in en bepaalde de eindstand in de laatste minuut op 2-2.

Dames beperken verlies
Het als derde geplaatste Venray startte sterk en zette HCL direct onder druk. Al vroeg in de wedstrijd kreeg het gastteam een strafcorner maar wist deze niet te benutten. Maar Venray zette door en brak na een kwartier de wedstrijd open. Kort daarna wist het team de score via een counter uit te bouwen naar 0-2. Tot aan de rust kon HCL verdere tegendoelpunten voorkomen. Maar ook na rust bleek HCL onder druk staan, maar kon ook af en toe tot de aanval overgaan. Daarbij ontstonden ruimtes die door Venray optimaal werden benut. Vroeg in de tweede helft bouwde de gasten de marge uit naar drie doelpunten. HCL herpakte zich wederom en verijdelde diverse aanvallen. Toch wist Venray kort voor tijd de eindstand te bepalen op 0-4.

De dames zijn door het verlies gezakt naar de achtste plaats, maar kunnen dit aankomende zondag herstellen in de wedstrijd tegen hekkensluiter Don Quishoot in Eindhoven. Ook de heren worden op de ranglijst gepasseerd en staan nu op een zevende plaats. Maar ook zij kunnen zondag, bij winst, goede zaken doen. Zij reizen af naar Nuth.

Bron : HC Liempde
Auteur :Elisah Doevendans