&

Heren HCL stellen zesde plaats veilig

Dames winnen eenvoudig van Sjinborn

In de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen reisden de heren en dames van Hockeyclub Liempde (HCL) af naar Valkenburg. De dames pakten een eenvoudige overwinning tegen Sjinborn (1-5). De heren hadden het moeilijker, maar wonnen de wedstrijd (2-3).

Heren winnen op doorzettingsvermogen
HCL startte sterk tegen de Limburgse tegenstander, maar Sjinborn speelde kort op de man en gaf weinig ruimte weg. Geruime tijd waren de teams aan elkaar gewaagd, maar het spel van de Liempdse heren nam in sterkte af en Sjinborn kon hiervan profiteren. Halverwege de eerste helft brak het thuisteam de wedstrijd open en nam kort daarop een grotere voorsprong door een tweede doelpunt. HCL oogde ontregeld, maar wist verdere schade in de eerste helft te beperken. Na rust kwam een vastberaden team terug op het veld. De heren zochten het samenspel en bereikte met een aantal combinaties het Limburgse cirkelgebied. Binnen tien minuten wist HCL op de achterstand in te lopen met twee doelpunten van Rob van der Steen en Robin Laheij. De Liempdse formatie werd positief gesterkt door de aansluitingstreffers en ging op jacht naar de overwinning. Via een counter werd Jaro van Eekelen bereikt, die weinig ruimte en tijd nodig had om de Limburgse keeper een derde keer te passeren: 2-3.

Dames hebben geen moeite met hekkensluiter
De Liempdse dames begonnen de wedstrijd afwachtend. Hekkensluiter Sjinborn probeerde initiatief te nemen en druk te zetten, maar het slaagde er niet in om door de Liempdse defensie te breken. HCL nam de wedstrijd over en zocht de aanval. Na een kwartier scoorde Lieke Schoenmakers de openingstreffer. De Liempdse dames zetten door. Centrale verdedigster Hilde van Acht stuurde haar team aan waardoor het de druk op het thuisteam kon vasthouden. Sjinborn kwam er niet uit en HCL kon de marge nog voor rust uitbreiden met een tweede en derde treffer voor Schoenmakers. Na rust kwam Sjinborn wat sterker terug en creƫerde een paar kansen, maar deze werden gekeerd door keepster Suzan van der Steen. Halverwege de tweede helft kon HCL de overwinning zeker stellen. Randi van de Wiel bekroonde een soloactie met een doelpunt. Kort daarop was Moniek Saris alert bij een strafcorner en benutte de rebound. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was voor het thuisteam, maar de overwinning ging eenvoudig naar HCL: 1-5.

Door de winst stijgen de dames naar de zevende plaats. De heren hebben door de overwinning de zesde plaats veilig gesteld. Aankomende zondag spelen de dames en heren hun laatste wedstrijd van het seizoen op eigen veld tegen Cranendonck. De dames treden om 12:35 uur aan tegen de nummer tien, de heren mogen het om 14:30 uur opnemen tegen de nummer vijf.

Bron : HC Liempde
Auteur :Elisah Doevendans