&

HC Liempde D1 - Nuth D1

HC Liempde D1 thuis overwinning op Nuth D1

Zondag 20 November speelde Liempde dames 1 de wedstrijd tegen de nummer 3: Nuth. Tijdens de vorige ontmoeting bleek dit een zware tegenstander voor Liempde , uit hebben we helaas de 3 punten moeten inleveren. Maar met allemaal opgeheven hoofdjes hadden we toch het gevoel dat het vandaag anders zou kunnen uitpakken.

Toen de wedstrijd begon werd er meteen fel gehockeyd door beide partijen, Het waaide ontzettend hard waardoor het communiceren op het veld heel moeilijk werd (wanneer je alleen de wind hoort en je je medespelers niet kan verstaan) maar Liempde creƫert de eerste paar kansen van de wedstrijd. Uiteindelijk werd dit beloond toen Fleur Schoenmakers via de kop van de cirkel de bal precies in de hoek van de goal weet te flatsen. Na eventjes spelen kwam ook Nuth wat beter in de wedstrijd en krijgen hun wat kansen waaruit helaas de 1-1 viel. Gelukkig was daar niet veel later Alina Bekkers die 1-op-1 tegen de keeper kwam te staan, de bal rustig voorbij haar tikt en hem daarin in de goal verwerkt, waardoor Liempde weer op voorsprong komt te staan. Liempde krijgt verschillende strafcorners waaruit ook de 3-1 valt door een mooie slag van Alina.

Hierna de rust, waarin coach Floris duidelijk aangeeft dat we ‘opnieuw’ moeten beginnen en ons opnieuw moeten bewijzen, meteen fel beginnen en het nu niet meer weg gaan geven.
Na een paar minuten spelen in de tweede helft krijgt Liempde helaas een strafcorner om de oren en met maar 3 Liempde spelers tijdens de strafcorner, weet Nuth hem helaas voorbij invalkeepster Marloes te spelen, die eerder deze wedstrijd er al een paar fraaie ballen uit weet te houden! Hierna volgen een reeks strafcorners in het voordeel van Liempde. Hierbij moest Annet even nadenken hoe een strafcorner ook alweer aangegeven moest worden toen ze hem op het verkeerde streepje op de rand van de cirkel legde. Na enkele strafcorners gehad te hebben komt er dan toch de goal van Annet Saris die hem er bij de 1ste paal intikt. Niet veel later maakte de verdediging van Nuth een fout waardoor Lieke er snel doorheen was, om de keeper heen rende en met een backhand de bal in de goal schiet. Het eindresultaat: 5-2, een mooie uitslag en iedereen was zeer tevreden.

Hierna hebben we nog een bierpongtoernooi gehouden tegen Heren 1 om onze beide overwinningen te vieren. Ook al waren we in ondertal, we waren zeker niet de mindere aan de bierpongtafels. Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd van deze seizoenshelft uit tegen Bakel om 12.30 uur, support is van harte welkom!