&

DVS D1 - HC Liempde D1

DVS D1 klopt HC Liempde D1 in Waalre

Zoals al eerder gebleken altijd een moeilijke tegenstander voor de Liempdse dames. Toch was Liempde redelijk optimistisch op deze zonnige zondag 2 april en waren we van plan om het DVS niet makkelijk te maken vandaag. Tijdens een goeie warming up werden we nog even afgekoeld door de sproeiers die onverwachts aangingen en natuurlijk precies op de speelsters van Liempde belande, hierna waren we helemaal klaar voor de wedstrijd.

Toen het fluitsignaal klonk begon Liempde redelijk aan de wedstrijd het was erg warm maar iedereen blijf zijn taak goed uitvoeren. Helaas werden er toch een paar kleine foutjes gemaakt die DVS meteen wist af te straffen waardoor het al gauw 2-0 kwam te staan. Een paar minuten later kregen we een (volgens ons absoluut onterechte) strafbal tegen. Helaas leverde dit de 3-0 op. Hierna viel er nog een tegendoelpunt in de eerste helft. Liempde wist ook een paar keer goed op te bouwen en zo richting het doel van de tegenstander te lopen. Na een paar gemiste kansen was er de perfecte aanval waarbij Alina Bekkers vanuit de flank richting de cirkel loopt, de bal kei hard voor geeft die via de bolle kant van de tegenstander bij Irmin van de Wiel terecht komt en de bal prachtig afrond op goal. Ruststand: 4-1

We waren het er allemaal over eens dat deze wedstrijd nog wel eens spannend kon worden. Het tweede gedeelte van de eerste helft werden we steeds sterker en zwakte DVS erg af.

Helaas bleek dit minder waar wanneer de tweede helft begon en we verschillende strafcorners tegen kregen. Gelukkig stond keepster Suzan van de Steen goed te keepen en waren de verdedigers goed aan het opletten waardoor er geen een (!) tegen goal is gevallen vanuit de strafcorners. Zoals na de wedstrijd gezegd werd is het misschien beter als DVS en Liempde niet meer tegen elkaar spelen aangezien er altijd iemand met een stick tegen het gezicht aan eindigt helaas was dat in deze wedstrijd Fleur. Iedereen was een beetje geschrokken en dat merkte je ook in het veld. Ook Willeke viel uit met een blessure waardoor we de tweede helft met 11 man verder moesten. We hebben hard gewerkt voor elkaar om toch te proberen met het warme weer eruit te halen wat erin zat. Helaas mocht dit niet baten. Nienke van Heertum haalde nog een bal van de doellijn af terwijl ze zelf al op de grond lag maar toch nog wat sterk verdedigend werk kon laten zien. Maar helaas na al het harde werken was de einduitslag alsnog 8-1, toch wel een beetje een vertekend beeld voor het hard werkende Liempde.

Gelukkig mocht dit de pret naderhand in het dorp niet onderdrukken en hebben we er nog een gezellige avond van gemaakt! Volgende week speelt Liempde uit tegen Cranendonck om 12.30 uur.