&

Bakel D1 - HC Liempde D1

HC Liempde D1 gaat winterstop in met verlies op Bakel

Voor de laatste wedstrijd voor de winterstop stond Bakel op het programma. Als deze wedstrijd gewonnen zou worden zou Liempde op een mooie derde plek de winterstop ingaan, ongeacht hoeveel punten Nuth (vierde geplaatst) zou behalen. Voordat de wedstrijd begon ving Floris in de wandelgangen de strategie van de tegenstander op: iedereen speelde mandekking. Wanneer een van de dames van Liempde de bal zou hebben en open zou draaien, was de bedoeling dat ze recht in de stick van een van de dames van Bakel. Hier kon Liempde wel wat mee!

Het herfstzonnetje begon fel te schijnen en na de warming-up werden de thermoshirts en lange mouwen toch maar omgewisseld voor korte mouwen. In het begin van de wedstrijd werd Liempde overrompeld door de felheid van Bakel. Ze waren fel, zetten druk en vlogen over het veld. Dit had snel effect: een meisje op de kop werd aangespeeld en knalde de eerste bal in de goal. Liempde werd wakker geschud door deze goal en was van plan dit recht te trekken. Alina komt met de bal aangelopen en speelt een verdedigster voorbij, waarna ze de bal afgeeft aan Fleur. Fleur komt één-op-één op de keeper en met een mooie backhand flats scoort zij de gelijkmaker! Liempde heeft de drive te pakken wanneer de eerste strafcorner zich voordoet. Alina schiet op goal, helaas op de legguards van de keeper. De bal kaatst terug en Alina flatst in de linkerhoek, de keeper kan hier niet meer bij: 1-2! Ook heeft Suus zich van haar beste kant laten zien deze eerste helft! Na herstel van haar blessure speelt ze de laatste wedstrijd van het seizoen gelukkig nog mee.

Na de rust begon Liempde goed. Een aanval werd opgebouwd via Fleur, zij speelde de bal naar Willeke, die de bal mooi voor de goal legt. Deze werd ingetipt door Loes! Daarna gaat het mis bij Liempde. De felheid, concentratie en precisie waren allemaal een aantal niveaus lager dan in de eerste helft. Ook krijgt Manon van de scheidsrechter een groene kaart en staat twee minuten langs de kant. Dit alles bij elkaar zorgt voor een aantal tegengoals voor Liempde. Een meisje bij de tweede paal wordt aangespeeld, zij tikt de bal in de goal. Daarna kan hun rechtsvoor met bal een sprintje trekken richting de goal, waarna ze zelf schiet: 3-3. Na de gelijkmaker weet Bakel een één-op-één situatie met Suus te creëren, en wordt de 4-3 gescoord. Bij het fluitsignaal staat het 5-3 voor Bakel…