&

HC Liempde D1 - Peel en Maas D1

HC liempde D1 zwaar bevochten punten op Peel en Maas

Het was zondag 4 Oktober, bij veel mensen bekend als dierendag, maar bij de Liempdse hockeyclub bekend als Belgische feestdag. De wafels, chocolade, frieten en het speciaalbier stonden klaar, maar eerst moesten punten gepakt worden door (Jong) Dames en Heren 1. Met een nummer 1 positie voor de Liempdse dames, was het zaak de wedstrijd tegen Peel en Maas te winnen. Omdat de druk nog niet hoog genoeg was werd door Dames 1 een prijsvraag uitgeschreven over de minuut waarin doelpunt 1 zou vallen, de winnaar kon een pitcher bier verwachten. Tegenstander Peel en Maas had veel vertrouwen in eigen team en reageerde veelvuldig op de prijsvraag.

Na het eerste fluitsignaal ging Liempde zoals we ondertussen gewend zijn scherp en aanvallend van start. Achterin is veel rust en de kom word goed rond gespeeld onder coaching van Hilde van Acht. Ook voorin is rust en weet onder andere Jaimy Diender goede druk te zetten. Het balbezit is veel bij Liempde maar de Dames weten nog niet te scoren. Ook dit is ondertussen een bekend verhaal, maar als we blijven spelen dan komen de doelpunten vanzelf. Daarnaast had het team alle vertrouwen in Manon Wagner die haar linksachter positie vandaag verruilde voor de goal. Ondanks het volle vertrouwen in Manon, was het bekend bij de meiden dat die 0 niet eeuwig gehouden zouden kunnen worden en is er zelfs getraind op het omgaan met tegen doelpunten. Dat die dag vandaag al zou komen was niet gehoopt maar uit een counter wist Peel en Maas in de 8e minuut 1-0 op het scorebord te toveren, en was het dus de tegenstander die de pitcher bier verdiende, proost! Na dit tegendoelpunt zaten de Liempdse meiden gelukkig niet bij de pakken neer en was het vrij snel Iris Diender die, op aangeven van Alina Bekkers, de 1-1 wist te maken en de rust terug in de wedstrijd bracht. Toen het fluitsignaal voor rust klonk, waren er genoeg dingen die besproken konden worden, het spel lag tenslotte weer volledig open. Blijven vechten was het motto, en duik potverdorie op die rebound!

Zo gezegd zo gedaan… Na wederom veel balbezit voor Liempde in de tweede helft waarin mooi rond wordt gespeeld, worden er gevaarlijke kansen gecreëerd. Er wordt goede druk gezet voorin wat resulteert tot een schot op goal voor Jonne van de Meulengraaf. Dit schot wordt echter niet omgezet in een doelpunt maar in een strafcorner. Helaas word deze gekeerd door de keepster van Peel en Maas. Ook het Liempdse spel achterin blijft rust behouden en via Irmin van de Wiel en Annet Saris wordt goed rond gespeeld waardoor ruimte ontstaat en voorin zelfs een strafcorner versierd word. De corner word genomen door spits Lieke Schoenmakers maar in eerste instantie gekeerd door de keepster. Het is dan van de Meulengraaf die, met de woorden uit de rust nog vers in het hoofd, de rebound bij de tweede paal de goal in slaat, hoera 2-1! Na nog amper bal contact voor keepster Manon Wagner weet zij een counter van Peel en Maas goed onschadelijk te maken en kan Liempde het spel weer oppakken. Toch is het een aantal minuten later wederom uit een counter toch raak voor Peel en Maas, 2-2. Een spannende wedstrijd is in ieder geval leuk voor het publiek zullen we maar zeggen;). Liempde geeft niet op en blijft doorvechten, een aantal aanvallen worden nog onschadelijk gemaakt, maar in een van de laatste minuten word over links van de Meulengraaf bereikt, die de bal voor het doel weet te krijgen waar matchwinner Anneloes van den Hurk staat om de bal het doel in te werken en zo de 3 punten thuis te houden, 3-2 hulde!

Nadat ook de boys in baby blue winst te pakken hadden, werden de punten goed gevierd op de prachtige klanken van onder andere K3, Milow, kabouter plop, maar vooral favoriet Clouseau… en natuurlijk ontbraken hier de lekkere speciaalbiertjes niet bij!

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen oude bekende Venray op het programma, het moge duidelijk zijn, op die counters gaat getraind worden en die punten gaan mee naar huis! 12.45 afslag op sportpark de Wieen, tot dan!