&

HC Liempde D1 - Venray D1

HC Liempde D1 geen punten tegen Venray D1

Op zondag 19 April stond Venray op het programma, de op doelsaldo de nummer 2 op de ranglijst, ten koste van Liempde. De wedstrijd was dus van groot belang , in het zicht op promotie, zo wisten de Liempdse meiden en iedereen startte fit aan de voorbereiding. Voor de zekerheid was zelfs oud aanvoerster Hanne Verniers nog ingeschakeld. De voorbereiding was goed en fel en dus waren de meiden klaar voor de wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal bleek dat de meiden nog even in de wedstrijd moesten komen, wat vrij snel resulteerde in een gevaarlijke aanval van Venray die door de Liempdse verdediging onschadelijk gemaakt moest worden. Dit lukte maar er was nog geen rust in het spel. Mannetjes die vrij rond liepen leidde tot chaos aan de Liempdse kant en dat is niet ideaal bij een wedstrijd als deze. Met hulp van coach Tjebbe Smit werden de mannetjes terug gevonden en daarmee ook de rust in het Liempdse spel. Toch was het Venray die na een counter met een knappe tip in, over keepster Suzan van der Steen heen, wist te scoren.  Stand 0-1. Toch wisten de Liempdse meiden hier moed te houden en het spel te maken. Mooie aanvallen werden opgezet en er werd veel op de helft van Venray gehockeyd.  Na een mooie opbouw van Fleur Schoenmakers en Moniek Saris met vele driehoekjes zoals geoefend op de training, wist Saris spits Jaimy Diender te bereiken die open draaide en, na een in eerste instantie gekeerd schot, over de keepster van Venray heen pushte en zo de score op 1-1 zette.  Met nog 10 minuten hockeyen bleef Liempde veelvuldig aanvallen en een aantal strafcorners werden versierd. Deze werden helaas niet benut terwijl ze toch echt het doel in hadden gemoeten. Ruststand: 1-1.

Na de fouten van de eerste helft te benoemen en nogmaals het belang van de wedstrijd te benadrukken aten de meiden nog een extra dextrotje en moest het goedkomen en zouden de punten in Liempde blijven.

Na het tweede fluitsignaal startten de Liempdse meiden sterk, erg verassend voor een tweede helft. Wederom werd er lange tijd aan de kant van Venray gehockeyed maar de bal ging onmogelijk het doel in. Zoals bekend is, als er aan de ene kant niet gescoord wordt, gebeurd dat aan de andere kant wel. En dit bleek ook op te gaan voor Venray. Met een erg snelle diepe spits rond het 23 meter gebied en een laatste vrouw met een harde slag wist Venray een counter te verzilveren tot een 1-2 voorsprong. Dit leidde tot enorme paniek aan Liempdse zijde zo bleek want binnen een schrale 3 minuten stond de stand 1-3. Toen de laatste 10 minuten dan waren aangebroken kwamen de Liempdse meiden erg sterk terug in het spel en een aantal mooie aanvallen werden nog opgezet. Toch mochten deze niet meer baten en waren de 3 belangrijke punten verloren.

Door deze weggegeven 3 punten zakken de dames door een onverwachtse overwinning van Sjinborn op de Dommel naar 4 of 5 op de ranglijst, afhankelijk van de prestatie van Bakel. Volgende week staat DVS uit Waalre op het uit-programma, waar de punten meegenomen moeten worden om nog zicht te behouden op de top 3.  Gelukkig voor de PSVers onder de meiden waren deze al kampioen en werd er door een aantal meiden na het enorme balen toch nog een klein feestje gevierd.