&

Olympia D1 - HC Liempde D1

Olympia dames een maatje te groot voor HC Liempde dames

Zondag 30 maart stond hockeyclub Olympia op het programma. Aan het begin van het seizoen voor ons een raadsel waar deze hockeyclub zich bevond, later uitgegroeid tot de club waarbij we een gezellige overnachting zouden houden. Want de TomTom geeft naar deze club een route aan van bijna 2 uur, via Antwerpen. Omdat de Liempdse dames fit aan de wedstrijd willen beginnen, wordt ervoor gekozen om op zaterdag naar het mooie Terneuzen in Zeeland af te reizen. Helaas wordt hierdoor een ontmoeting met Teun de Nooijer misgelopen, maar Dames 1 is vastberaden om een goede voorbereiding te hebben. En dus kruipen ze zaterdagavond na een gezellige dag om 23.30uur massaal in de slaapzakken. ’s Ochtends een gezamenlijk ontbijtje en we zijn er klaar voor!

De wedstrijd begint en meteen merkt Liempde dat het goed is dat ze wakker en fit zijn, want Olympia zet vanaf de eerste minuut vol hoge druk. De verdediging van HCL staat constant onder druk, maar blijft rustig en komt nauwelijks echt in de problemen. Na een minuut of tien weten de dames van HCL enkele keren goed onder deze aanhoudende druk uit te hockeyen en komen ze tot mooie aanvallen. Via de linkerflank weet de snelle Jonne van den Meulengraaf zich enkele keren goed los te maken van haar directe tegenstander, maar tot een doelpunt komt het niet. Liempde blijft zoeken naar de openingstreffer en spits Anneloes van den Hurk weet een duwtje in de rug slim te promoveren tot een strafcorner. Helaas valt het doelpunt niet.
Olympia blijft full press spelen en met de warme zon op de bolletjes is Liempde blij dat ze met 0-0 de rust in kunnen gaan. Maar op slag van rust weet Olympia slim een strafcorner te versieren, die ongelukkig via de Liempdse uitloper langs de sterk keepende Anneke wordt getikt. 1-0.

In de tweede helft is HCL vastberaden om deze achterstand goed te maken. Olympia zet wat minder hoog druk op de verdediging, waardoor de dames meer toe komen aan hun eigen spel. Bij vlagen komen hier mooie aanvallen uit, echter ontbreekt de goede eindpass of wil Liempde te snel richting het doel van de tegenstander. Hierbij worden af en toe riskante passes gegeven, waar de gemakkelijke bal gekozen had moeten worden. Dit resulteert vroeg in de tweede helft in balverlies op de as van het veld, waarbij Olympia deze fout genadeloos afstraft: 2-0.
HCL geeft zich nog niet gewonnen en gaat meer op de aanval spelen. De tegenstander heeft zich ook wat verder laten zakken, waardoor er meer ruimte komt. Hier weet Olympia beter van te profiteren dan HCL. Ze komen een paar keer met hun snelle spitsen tot goede counters, waarbij de hardwerkende Liempdse middenvelders de gaten niet meer weten dicht te lopen. Met een overtal in de cirkel speelt Olympia het rustig uit en komt op een 3-0 voorsprong. Later valt ook de 4-0 uit een vergelijkbare situatie. Liempde heeft hard gewerkt, maar de tegenstander was deze week een maatje te groot voor de dames. Wat rest is een gewonnen derde helft, de tegenstander was weg voordat we überhaupt gedouched waren, een terugreis van bijna 2 uur zonder de gewenste 3 punten en voldoende stof voor de komende trainingen.

Volgende week staat een lastige uitwedstrijd in Bergen op Zoom bij nr. 2 van de competitie Tempo op het programma.