&

HC Hockeer H1 - HC Liempde H1

HC Liempde H1 250 kilometer voor 3 punten

Zondag reisden de heren af naar zuid Limburg voor de wedstrijd tegen de nummer 10 Hockeer. Liempde mistte twee basiskrachten. Jaro van Eekelen had andere verplichtingen en Ward van Zanten moest helaas wegens examens verstek laten gaan. Hierdoor kregen twee spelers van JA1 de kans om hun klasse te tonen. De wedstrijden in Limburg zijn vaak beladen. Trek een veteraan aan zijn vestje, vraag iets over Hockeer en je bent de volledige 3e helft kwijt aan het aanhoren van spannende, onwerkelijke verhalen...

Hockeer is een ploeg met veel niveau verschil wat moeilijk tot hockeyen komt. Het was vooraf duidelijk dat Liempde het spel moest maken en probeerde het zowel met als zonder bal de tegenstander moeilijk te maken. De eerste kansen waren voor Liempde maar het was Hockeer wie op voorsprong kwam door een eigen doelpunt van Nick van der Eerden. Hij wist een harde bal van buiten de cirkel niet te stoppen maar hem - met een mooie tip - achter de keeper in de goal te werken. Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten. Een lange corner genomen door de verdwaalde rechtsback passte de verdwaalde laatste man in die de - niet verdwaalde - spits Alex van de Zwan voor de keeper zag opduiken en hij trok met een mooie tip de stand gelijk. Liempde was de betere ploeg en na enkele strafcorners was het Ron Doevendans die de keeper wist te verschalken. Met 1-2 gingen de teams ook rusten. Mond dicht tegen de scheidsrechters en kansen benutten. Zo gezegd, niet gedaan.

Wickie pakt geel voor 'misdragingen' en mag 10 minuten uitrusten. Wel is het Liempde die de marge uitbreidt naar 2 doelpunten verschil. Nick vindt Michiel van Schijndel die na een korte rush de keeper passeert met een harde flats. Nadat het gestopt was met regenen kwam de volgende bui aan: een wolk vol met strafcorners. Hockeer kwam nog tot het scoren van de aansluitingstreffer. De laatste kans tot het maken de gelijkmaker werd in de laatste minuut van de wedstrijd door ondergetekende op de lijn verwerkt tot een lange corner. Drie punten in de kofferbak, eerst nog de derde helft spelen. De muziek ging uiteindelijk aan, maar na één nummertje bleek dit sfeerverhogend te zijn en ging het volume langzaam weer op nul. 'Rob is een rockster' durfde het niet aan om akoestisch het podium te betreden dus werd er in stilte nog maar is geproost met de speelsters van Liempde Dames 1 die zelfs in de regen bleven aanmoedigen
Komende zondag 2 juni spelen de heren hun laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Cranendonck. Cranendonck is na de winterstop erg goed aan het hockeyen maar hebben afgelopen zondag hun kans op promotie verspeeld.

Auteur: Maarten van der Eerden