&

HC Venray - HC Liempde D1

HC Liempde Dames 1 sterk in de tweede helft

Zondag 30 september waren de dames 1 van Liempde afgereisd naar Limburg om een wedstrijd tegen Venray te spelen.
De Liempdse dames waren gefocust en maakte een fanatieke start. Venray begon de wedstrijd met veel balbezit en wisten in de eerste 10 minuten ook een paar strafcorners te forceren. Zowel Liempde als Venray lieten mooie aanvallen zien, het verschil was dat Venray wel scoorden uit deze aanvallen en Liempde het niet kon afmaken. Dit resulteerde al gauw in een 2-0 achterstand voor Liempde. Na wederom een mooie aanval van Venray was het Annet Saris die de bal net voor de goal weg wist te werken.

Liempde kon antwoorden met een mooie tegenaanval alleen werd de goal net gemist. Venray was veel in de aanval en wist er een paar keer mooi uit te komen wat nog voor 2 goals zorgden en Liempde na de 1e helft achterstond met 4-0.
Na de rust is het Liempde die goed begint en gelijk de eerste kansen creƫert. En al snel wisten ze een strafcorner te forceren, helaas kon deze niet worden benut. De wedstrijd ging gelijk op en Liempde liet meer aanvallen zien dan in de eerste helft. In de 20ste minuut wordt er dan ook door Liempde gescoord. Jonne van de Meulengraaf slaat de bal van buiten de cirkel, de cirkel in, hier wordt de bal door een verdediger van Venray aangeraakt en met de nieuwste regel wordt deze dan ook als goal beschouwd.

Liempde maar ook Venray laat mooie aanvallen zien. Venray krijgt in de 33ste minuut een strafcorner mee, deze wordt knap geweerd door keepster Susan van der Steen, maar er werd alsnog gescoord in de rebound. Al snel kreeg Liempde een strafcorner mee deze werd niet benut, maar resulteerde in een tweede strafcorner en uiteindelijk had Jonne van de Meulengraaf een derde strafcorner nodig om de 5-2 te maken.
De laatste minuten verliepen nog spannend en Liempde laat nog een mooie aanval zien, maar het mag niet baten. De wedstrijd eindigden uiteindelijk met een stand van 5-2 in het voordeel van Venray.

Aankomende zondag mag Liempde de dames van Nuth ontvangen en spelen ze om 12:30.

Bron : HC Liempde