&

HC Nuth D1-HC Liempde D1

HC Liempde dames 1 vertrekken zonder punten uit Limburg

De dames van Liempde vertrokken zondag 14 april naar Limburg om daar een wedstrijd te spelen tegen Nuth D1. Na het fluitsignaal gingen beide teams gelijk op. Liempde speelde de ballen goed over en wist elkaar te vinden, zo werd er een mooie pass de diepte in gespeeld op Fleur van Houtum die op haar beurt een hoog schot op doel maakte. De keepster van Nuth zat er goed bij en kon een vroege voorsprong voor Liempde voorkomen. Al snel volgde een tweede doelpoging ook hier zat de keepster er goed bij. Al snel wist Nuth om te schakelen en creëerde zij een gevaarlijke kans op het doel van Liempde, keepster Linda Roelofsen wist de bal knap tegen te houden. Na nog een kans voor Nuth was het verdedigster, Inge van den Oetelaar, die weer voor de rust achterin zorgde.

Na een mooie combinatie van Liempde was het wederom Fleur die weer een doelpoging probeerde te maken, echter werd deze van de lijn afgeplukt door een oplettende verdedigster van Nuth. De eerste helft ging erg gelijk op en zowel Nuth als Liempde kregen kansen om op voorsprong te komen. Paar minuten voordat het rustsignaal klonk kreeg Liempde een strafcorner tegen. Deze werd in eerste instantie prima tegengehouden door Linda, maar de rebound rolde toch knullig in de goal waardoor Nuth net voor rust toch de 1-0 wist te maken. In de laatste minuut creëerde Nuth wederom een strafcorner, hier zat de Linda er weer goed bij en Liempde ging de rust in met een 1-0 achterstand.

De tweede helft ging van start en Nuth zorgde gelijk voor hoge druk waardoor zij weer een strafcorner konden forceren, maar niet wisten te benutten. Liempde raakte zoekende in hun spel en maakte meer fouten. Liempde bleef ervoor knokken en Nuth was nog niet per definitie de winnaar van de partij. Nuth probeerde de druk steeds hoger te leggen en er ontstonden een aantal gevaarlijke situaties rondom de goal van Liempde. De Liempdse verdediging kreeg het lastig met uitverdedigen en kon het middenveld niet bereiken waardoor counters lastig te creëren waren. Door het harde werken en het vele lopen kreeg Liempde ook problemen met het conditioneel vermogen. De jonge Fleur Schoenmakers, die als meisje van de A, als extra invaller gevraagd was begon heel knap aan nog een aanval. Ook hieruit kon de gelijkmaker niet vallen. Nuth kreeg met nog 10 minuten op de klok onterecht een strafcorner mee, waardoor Liempde in discussie ging en aanvoerster Hanne Verniers een groene kaart kreeg. Door wederom het goede keeperswerk van Linda konden de dames van Nuth niet verder uitlopen. In de laatste 5 mintuten zette Liempde alles op alles. De aanval werd vol ingezet en tot en met de laatste minuut probeerde de Liempdse dames de stand nog gelijk te trekken. Liempde werd nog één keer gevaarlijk in de cirkel van Nuth, maar het doelpunt viel niet. Na nog een kans van Nuth klonk daar het fluitsignaal. Met teleurgestelde gezichtjes kwam Liempde van het veld af.

Volgende week gaat Liempde weer proberen de winst te pakken tijdens een thuis wedstrijd tegen Bakel D1. De wedstrijd zal beginnen om 12:30.uur

Bron : HC Liempde