&

HC Liempde H1 - HC Berlicum H1

Sinterklaas komt vroeg voor Berlicum, Liempde krijgt de roede

Zondag 11 november onder een mooi zonnetje begon de ploeg uit Liempde aan de warming-up. Men was vastbesloten om de tegenstander uit Dun Birrekoal op een nederlaag te trakteren om zo aansluiting te kunnen vinden met de middenmoot van de competitie. Met de recente resultaten in gedachten, waren de verwachtingen zeer hooggespannen.

Met een nog altijd door blessures gemankeerde verdediging begon de Liempdse ploeg aan de wedstrijd. De spanning was te snijden en vooral de verdedigers leken moeite te hebben met de prestatiedruk. Binnen vijf minuten wist Berlicum met een snelle counter over links het net achter HCL reservekeeper Tim Schüller te vinden. Stand 0 – 1 voor Berlicum.HCL maakte het zichzelf onnodig moeilijk, en keer op keer werd balverlies geleden door individuele acties en slordige passing. Berlicum was in ieder geval niet onder de indruk en liet daarom opnieuw van zich horen. Binnen vijf minuten na het eerste tegendoelpunt versierden ze een strafcorner waaruit ze opnieuw scoorden. Stand 0 – 2 voor Berlicum.Berlicum maakte dankbaar gebruik van de voortdurende blunders van Liempde. Ze scoorden nog twee keer waarbij ze telkens schier ongehinderd tot ver in de cirkel mochten komen om daar de bal vervolgens het doel in te frotten. HCL stond er bij en keek er naar alsof beren broodjes stonden te smeren. Stand bij rust 0 – 4 voor Berlicum. Berlicum domineerde de eerste helft. Zij controleerden het speltempo, en de ploeg in het licht blauw kon geen passende tegendruk bieden. Van speloverzicht bij de Liempdse equipe leek geen sprake. Scoringskansen van de HCL spitsen werden niet benut of werden gestopt. Tot de rust leek Liempde de grip op de wedstrijd helemaal kwijt te zijn.

Op dringend advies van coach Marko Almeida en aanvoerder Nick van der Eerden, en onder aanmoediging van het publiek langs de zijlijn, zette HCL in de tweede helft daarom resoluut de tegenaanval in. Na 20 minuten bereikte middenvelder Noud van der Heijden met een ferme backhandslag de stick van spits Jaro van Eekelen welke de bal binnen tipt. Stand 1 – 4 voor Berlicum.Berlicum verslikte zich in de tweede helft aan een veerkrachtig HCL. Ze waren na een voorspoedige eerste helft overmoedig geworden. Te vergeefs probeerden ze met mooie acties Liempde te verschalken, maar Liempde stond weer op scherp. De score kon helaas niet meer gelijk getrokken worden, maar dit lag niet aan een gebrek aan inzet. De einduitslag was 1- 4 in het voordeel van Berlicum.

HCL Heren 1 bedankt de invallers voor hun inzet en de trouwe kijkers langs de zijlijn voor hun liefde en support. Volgende week speelt HCL thuis de interland tegen Hockeer. Graag zien we dan iedereen weer terug om de mannen in blauw aan te moedigen.

Auteur : Floris Teulings
Bron : HC Liempde