&

HC Liempde D1 - Peel en Maas D1

De Liempdse Dames houden het spannend

Een thuiswedstrijd tegen Peel en Maas stond zondag 11 november op het programma. In de 1e minuut kwam Liempde gelijk in actie en kwam gevaarlijk uit de hoek. Peel en Maas antwoordde terug met gelijk een tegenaanval. De minuten die volgde waren vooral in het voordeel van Peel en Maas en zij maakten ook al snel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Liempde kwam na enkele minuten wat beter in de wedstrijd en creëerde meer kansen, maar deze werden nog altijd niet benut. Na 10 minuten werd Ilona de Rooij in het veld gezet en al heel snel maakte zij de gelijkmaker. Na nog een aantal mooie kansen van Liempde was het toch Peel en Maas die via de kluts weer op voorsprong kwam. Na nog een mooie bal van Hanne Verniers de cirkel in en een strafcorner mee bleef de ruststand toch hangen op 2-1 in het voordeel van Peel en Maas.

Na de rust wist Peel en Maas meteen weer tot een gevaarlijke kans te komen. Ook Liempde antwoordde terug met een gevaarlijk kans. Het was Jonne van de Meulengraaf die zorgde voor de gelijkmaker, ze maakte een hele mooie actie en speelde de bal behendig door de benen van de keeper, 2-2. Peel en Maas antwoordde weer snel terug met een tegengoal. Toch was het vooral Liempde die kansen creëerde, maar het niet wist af te maken. Zo kreeg Liemde een strafcorner mee, maar wist deze niet te benutten. Ook miste een mooie bal van wederom Jonne het doel. Peel en Maas wist daarentegen wel te scoren uit de kansen die ze creëerde en pakte een kleine voorsprong. Inge van den Oetelaar speelde een harde bal de cirkel in en de tip-in van Fleur van Houtum verdween net langs het doel. Na nog een aantal kansen was het Fleur van Houtum die de stand wist te veranderen naar 3-4. En al snel volgde de gelijk makende goal door een mooie bal van Inge van den Oetelaar.

Met nog maar 5 minuten speeltijd en wederom een gelijke stand was het Liempde die er nog een tandje bovenop deed. De laatste minuten waren erg spannend. Door een mooie pass van Ilona de Rooij, de cirkel in, was het Moniek Saris die de beslissende 5-4 scoorde met een mooie tip-in.

Volgende week zondag spelen de dames van Liempde wederom een thuiswedstrijd en dit keer tegen Hockeer D1. De wedstrijd zal startten om 12:30 uur

Bron : HC Liempde