Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Nieuwe hockey regels 2011-2012
 

 

Drie nieuwe regels vanaf veldseizoen 2011-2012

 



Met ingang van het nieuwe seizoen is er een aantal nieuwe spelregels van kracht.
Breaking the line bij de strafcorner, penalty shoot outs in plaats van de strafballenserie en een verbod op een aantal typen maskers bij de verdedigende strafcorner. 


Breaking the line
Wanneer een verdediger bij de strafcorner te vroeg uitloopt, wordt de strafcorner opnieuw genomen. De betreffende verdediger moet achter de middellijn gaan staan en de verdedigende partij zal de corner met één man minder moeten uitlopen. Als de doelverdediger te vroeg uitloopt, moet een andere verdediger zich achter de middellijn gaan opstellen.
Loopt de aanvaller te vroeg in, dan wordt de strafcorner opnieuw genomen en moet de betreffende aanvaller achter de middellijn staan. Maakt de aangever van de strafcorner een duidelijke schijnbeweging, dan moet deze worden vervangen door een andere aangever.

Penalty shoot out
Bij kwalificatiewedstrijden waar na de normale speeltijd en verlenging geen winnaar bekend is, worden er vijf penalty shoot outs genomen in plaats van strafballen. De aanvaller stelt zich met de bal op de 23 meterlijn op, de doelverdediger op de doellijn. Na het fluitsignaal mogen de aanvaller en doelverdediger gaan bewegen en moet er binnen acht seconden een doelpunt gemaakt worden. Lukt dit niet binnen acht seconden of begaat de aanvaller een overtreding, dan eindigt de poging zonder doelpunt. Maakt de doelverdediger tijdens zijn actie een overtreding dan wordt de shoot out opnieuw genomen, bij een opzettelijke overtreding wordt er een strafdoelpunt toegekend. Is er na vijf shoot outs van beide teams nog een gelijke stand, dan wordt er doorgegaan tot er een winnaar bekend is, via het sudden-death principe.  

Maskers
Alleen een glad masker dat aansluit bij de vorm van het gezicht, is toegestaan bij het verdedigen van de strafcorner. Is het masker niet glad of sluit het niet aan bij je gezichtsvorm dan mag je als verdediger het masker niet gebruiken. Zo'n masker kan gevaar opleveren voor andere spelers in het veld



bron: hockey.nl

 

 



 

 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)