&

White Demons DS1 - Witte Ster/Tachos DS1

White Demons in laatste 5 minuten van 15-20 naar 20-20 !!

De dames van White Demons ontvingen Handbalshop.nl Witte Ster/Tachos in de eigen sporthal 't Ruiven . Eerder in de competitie speelden de twee teams gelijk tegen elkaar. Op de ranglijst ontlopen de twee teams elkaar ook niet zoveel, dus op voorhand beloofde het een gelijkopgaande wedstrijd te worden.

Witte Ster opende de score maar door tweemaal vanuit de hoek te scoren wist Anouk Panis de score gelijk te houden. Via een strafbal en vooral door het hart van de verdediging van White Demons te scoren bleef Witte Ster steeds een doelpunt voorsprong houden. Nienke van der Meijs schoot knap van afstand twee keer raak en Nicole van Esch wist een mooie aanval over verschillende schijven knap af te ronden. Tien minuten voor de rust werd Marit Hogenboom ingebracht om snelheid in het spel te brengen en het resulteerde meteen een schot op de kruising en Sabine van de Wiel werd tweemaal vrij gespeeld en scoorde. Door een snelle aanval werd Marit Hogenboom bij de cirkel gepakt en kon Sabine van de Wiel scoren vanuit de toegekende strafworp. Liesbeth Zink scoorde nog via mooi samenspel en Marit Hogenboom schoot nog een keer hard op de lat. De ruststand was 10 – 11 in het voordeel van Witte Ster.

Na de rust begon de basisopstelling zoals de wedstrijd aangevangen was aan de tweede helft. Via een mooie wissel met Annyka van der Schoot wist Nicole van Esch het doel te vinden. Witte Ster had het betere van het spel en waren steeds in beweging terwijl White Demons vrij statisch bleef spelen. Naarmate de tweede helft vorderde ging White Demons steeds zwakker spelen. Een kwartier in de tweede helft kwam Marit Hogenboom in het veld en wist Liesbeth Zink via een break in stelling te brengen zodat ze kon scoren. Vlak hierna moest Marit Hogenboom voor een tijdstraf naar de kant zodat White Demons in ondertal stond. Ondanks een schot op de paal Van Nienke van der Meijs en een knappe redding bij een strafbal van Floor Lauwerijssen liep Witte Ster uit naar een 15 – 18 tussenstand en of het nog niet genoeg was kreeg Romy Jonkers ook een tijdstraf van 2 minuten waardoor er weer een ondertal situatie ontstond. Witte Ster liep verder uit naar 15 – 20.

Vijf minuten voor tijd kwam Marit Hogenboom weer in het veld en wist ze via een snelle voorwaartse pass Nienke van der Meijs te bereiken die prompt scoorde. Het baltempo werd drastisch opgevoerd met nog 4 minuten op de klok. Door weer een snelle pass van achteruit van Marit Hogenboom op Nienke van der Meijs, kwam ze in deze break alleen voor de keeper en wist ze te scoren. Er stond nog 2 minuten en 23 seconden op de klok en 3 doelpunten achterstand voor White Demons. Door goed verdedigen kreeg Marit Hogenboom de bal in handen die meteen de naar voren gelopen Annyka van der Schoot wist te bereiken en direkt mooi wist af te ronden. De spanning steeg en Witte Ster begon onrustig te spelen. Na weer een afgeslagen aanval rende Marit Hogenboom op de haar bekende manier naar voren, zette nog een speelster van Witte Ster op het verkeerde been en liet de keepster de bal het nakijken. Nog 30 seconden te spelen. Witte Ster probeerde te vertragen maar werd door White Demons opgejaagd. Balverlies volgde en Marit Hogenboom wist direkt de bal naar voren te gooien waar Robin Lauwerijssen die oog in oog met de keepster kwam te staan, haar kansloos liet. Coach Erik-Jan van der Meijs sprong een gat in de lucht van blijdschap en opluchting. Wederom een gelijkspel 20 – 20 maar wat moesten de dames er voor knokken om dit resultaat nog te behalen.

Komend weekend spelen de dames van White Demons een uitwedstrijd tegen Internos in Etten-Leur.