&

White Demons DS1 - O.H.C. '01 DS1

Marit Hogenboom neemt White Demons bij de hand.

De dames van White Demons ontvingen zaterdag 24 maart de dames van O.H.C. '01 uit Oosterhout, de koploper van het huidige competitieseizoen. Op voorhand een mooie krachtmeting om te zien waar White Demons op dit moment staat. Eerder in de competitie werd kansloos verloren in Oosterhout en in januari 2018 werd de ook bekerwedstrijd in Oosterhout maar net verloren met 32 – 30.

Myrthe Wolfs brak de score open en vlak daarna scoorde ze weer en miste ze ook nog een grote kans. Toch liep O.H.C. '01 uit naar 2 – 5 waar Romy Jonkers en Liesbeth Zink de paal troffen. Na ruim een kwartier spelen kwam Marit Hogenboom in het veld, die direkt haar visitekaartje af gaf met een laag onderhands schot dat doel trof. Nienke van der Meijs scoorde knap met een stuitbal en Floor Lauwerijssen hield haar doel schoon via een knappe redding. De verdediging stond goed met Nicole van Esch en Marit Hogenboom en een van de speelsters van O.H.C. '01 kreeg persoonlijke dekking van Nienke van der Meijs. Via een mooie wissel en een knappe schijnbeweging wist Marit Hogenboom knap af te ronden. Sabine van de Wiel miste in deze fase een strafbal maar de volgende strafbal werd feilloos benut door Nienke van der Meijs. Na een goede onderschepping van een aanval van O.H.C. '01 wist Marit Hogenboom Robin Lauwerijssen in stelling te brengen, die deze kans verzilverde. Via een break wist Marit Hogenboom andermaal te scoren maar via een mooi uitgespeelde aanval wist O.H.C. '01 toch met een 9 -10 voorsprong de rust in te gaan.

De basisopstelling begon weer aan de tweede helft en Nienke van der Meijs wist met een prachtig afstandschot 10 – 10 te maken. Na een periode van weinig druk van de kant van White Demons en een slechte balcirculatie liep O.H.C. '01 uit naar 10 – 12. Aan beide kanten werd op dat moment matig geacteerd en gaf coach Erik-Jan van der Meijs ook een tweede speelster van O.H.C.'01 persoonlijke dekking. Marit Hogenboom kwam na een klein kwartier in de tweede helft weer in het veld en gaf meteen een prachtige pass naar Annyka van der Schoot waardoor ze vrij voor doel scoorde. Marit Hogenboom maakte via een laag afstandschot gelijk en via een knappe break zette ze White Demons op voorsprong. O.H.C. '01 gaf niet op en scoorde tweemaal waarna Marit Hogenboom andermaal via een snelle break gelijk maakte. Bij een volgende aanval was Marit Hogenboom weer de verdedigers van O.H.C. '01 te snel af en kreeg ze bij het afronden een duw in de rug. De scheidsrechter kende een strafworp toe die werd verzilverd door Nienke van der Meijs. Bij de volgende afgeslagen aanval van O.H.C. '01 kreeg Marit Hogenboom weer een kans alleen op de keeper af te gaan en ook nu stelde ze niet teleur en scoorde. Floor Lauwerijssen wist in deze fase met een paar knappe reddingen de voorsprong te behouden en wist Sabine van de Wiel vanuit de hoek mooi af te ronden. In de laatste 2 minuten konden niet alle speelsters van White Demons de rust bewaren om de kleine voorsprong over de streep te trekken en wist O.H.C.'01 in de laatste seconden toch nog gelijk te maken waardoor de wedstrijd eindigde in 17 – 17.

Op zondag 8 april 2018 sluiten de dames het zaalseizoen af met een uitwedstrijd bij Desk/Camelot in Sprang-Capelle waar in sporthal Zidewinde aan de Julianalaan 3 om 12.45 uur het eerste fluitsignaal zal klinken.