&

White Demons DS1 – Camelot / Desk DS1

Knappe overwinning dames White Demons

Afgelopen zaterdagavond stonden de dames handbalteams van White Demons en Camelot/Desk tegenover elkaar in sporthal 't Ruiven in Berkel-Enschot. Ondanks de vele tegenslagen van blessures en puntverlies waren de dames goed gemotiveerd om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken.

Het eerste doelpunt kwam op naam van Camelot/Desk maar zeer snel zorgden Liesbeth Zink en twee keer Marijke Panis ervoor dat de dames van White Demons met 3-2 voor kwamen te staan. Er ontstond een enerverende wedstrijd waarbij de beide teams elkaar niet veel toegaven en het scoreverloop dusdanig was, dat het spannend bleef tot de laatste minuut.

Ondertussen onderscheidde Floor Lauwerijssen zich met een paar schitterende reddingen en wist zij White Demons in het spoor te houden van Camelot/Desk. Marijke Panis had haar vizier deze wedstrijd goed staan en scoorde er lustig op los. Haar zus Anouk miste nog een hele grote kans en Robin Lauwerijssen van de A-jeugd wist haar eerste doelpunt bij de senioren te scoren. Toch wist Anouk Panis later in de wedstrijd nog twee maal het doel te vinden. Ondanks diverse strafballen die Camelot/Desk mee kreeg, wisten de dames van White Demons toch de eerste helft af te sluiten met een voorsprong van 14-11

Na de rust wist White Demons de score langzaam aan uit te bouwen via knappe combinaties en doelpunten van Marijke Panis en Sabine van de Wiel. Het zelfvertrouwen steeg en ook Floor Lauwerijssen wist in deze fase van de wedstrijd via 3 schitterende reddingen de marge aan doelpunten op peil te houden. Laura van Gils wist ook nog 3 toegekende strafballen te verzilveren en Yvonne van Esch wist de eindstand van 26-21 op het scorebord te zetten.
Een overwinning van de dames die het zelfvertrouwen in deze wedstrijd moeten hebben opgevijzeld en vol goede moed nu komende zaterdagavond naar Oktopus zullen afreizen voor de eerstvolgende competitiewedstrijd.