&

White Demons DS1 - EHV DS1

Gelijkspel dames White Demons tegen EHV

Zaterdagavond speelden de dames van White Demons hun laatste thuiswedstrijd van deze competitie tegen EHV uit Eindhoven.Komend weekend staat er nog een uitwedstrijd op het programma bij Swift Helmond.

De dames van White Demons waren nog niet wakker, want na 8 seconden had EHV het net al gevonden. Toch presteerde Marijke Panis het om na 28 seconden alweer gelijk te maken en na 40 seconden was het alweer 1 - 2 voor EHV. Na een daverend schot op de paal van Lisa Hijstek scoorde EHV weer, maar weer Marijke Panis en Lisa Hijstek wisten het net te vinden en stond het na ruim 5 minuten 4 - 4.
Bij de volgende aanval werd Laura van Gils ten val gebracht en nam ze zelf de toegekende strafbal waaruit ze scoorde. Nadat Marijke Panis er 6- 5 van had gemaakt kreeg Sabine van de Wiel wel heel gemakkelijk een 2-minutenstraf.
Na scores van Lisa Hijstek, Tessa van Broekhoven en Hannah van Disseldorp kregen achtereenvolgens Laura van Gils en weer Sabine van de Wiel een 2-minutenstraf. Deze fase kwam White Demons goed door met maar 1 tegendoelpunt.
Na weer 2 scores van Laura van Gils maakte Romy Jonkers een prachtige dribbel , een fantastische schijnbeweging en scoorde bovendien fraai.
Laura van Gils benutte een strafbal en bracht de ruststand op 13 - 12.

De tweede helft begon meteen met een 2-minutenstraf voor Lisa Hijstek. De wedstrijd was van een matig niveau waar veel fouten weren gemaakt. Er werd soms te gemakkelijk balverlies geleden waardoor EHV gelijke tred kon houden met de score.
Liesbeth Zink en Marit Hogenboom scoorden fraai. Marijke Panis scoorde weer een van haar totaal 6 doelpunten en een zeer mooie combinatie tussen Marit Hogenboom en Liesbeth Zink werd fraai afgerond door Hannah van Disseldorp, 17 - 17.
Hierna kreeg Marit Hogenboom een 2-minutenstraf en liep EHV uit naar een voorsprong van 17 - 19.
Na nog 4 doelpunten van Laura van Gils en een schitterend doelpunt van Hannah van Disseldorp kwam er een eindstand van 23 - 23 op het scorebord.

Na afloop van de wedstrijd werd er afscheid genomen van de speelsters Lisa Hijstek en Patty van Esch. Patty speelde al langer niet meer mee en was afgelopen week moeder geworden van een tweeling. Beiden werden in het zonnetje gezet met cadeaus.
Ook werd er afscheid genomen van trainer Corné Vugts. Hij heeft de afgelopen 4 jaar de dames onder zijn hoede gehad. Mark van Beek werd ook in het zonnetje gezet.
De sponsors kregen een mooie ingelijste foto van het team aangeboden.